De verwarde cavia van Paulien Cornelisse

De verwarde cavia coverAls je zin hebt in wat luchtigs, herkenbaars en iets bizars tegelijk… dan is ‘De verwarde cavia’ waarschijnlijk het boek wat je zoekt. Een knotsgek verhaal van Paulien Cornelisse!

De hoofdpersoon in dit verhaal werkt op kantoor en maakt daar typische kantoor-taferelen mee. Dingen die iedereen wel herkent, zoals een mail verkeerd sturen en gedoe bij het koffie-apparaat. Herkenbare situaties dus. Alleen is de hoofdpersoon niet zoals jij en ik. De hoofdpersoon is namelijk een cavia… Dat maakt het allemaal net wat komischer!

Cavia tikt nieuwsbrieven uit, houdt voor haar leidinggevende een collega in de gaten en kletst met Roy van de receptie tijdens de pauze. Cavia ruimt  ook de koffierommel van de vloer op, waardoor haar vacht helemaal naar koffie ruikt, die ’s avonds nog om haar heen hangt en waardoor ze klaarwakker blijft. Cavia gaat ook daten, met een andere cavia, die er van droomt om een foodtruck te beginnen, waarin hij goulash verkoopt. Het liefst met Cavia, maar wil Cavia wil weg uit de kantoortuin?

Dit boek is heel anders dan Paulien’s vorige boeken. ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘En dan nog iets’ gaan over situaties waarin taal een rol speelt. Dit is haar fictieve debuut en ik hoop dat er meerdere zullen volgen, want haar schrijfstijl is heerlijk en haar invalshoeken zijn erg komisch en herkenbaar. Tussen de regels door las ik ook wat adviezen over tekstschrijven en hoe je de lezer nieuwsgierig kunt maken. Alhoewel, dat laat ze Cavia erg goed uitleggen, als zij per ongeluk “boswandeling” aan de onderwerp-regel meegeeft van de zakelijke nieuwsbrief en de leidinggevende hierover verhaal komt halen…

Razendsnel komt het verhaal van Cavia voorbij in korte hoofdstukjes. Je vliegt door dit boek en het leest heel erg fijn! Heel vaak dacht ik ook bij mezelf: ‘Hoe kom je erop Paulien?!’. Hoe verzin je het om een cavia in een typische menselijke (kantoor)wereld te laten functioneren en haar van alles mee te laten maken wat ieder ander vast wel kan herkennen die ook in een kantoortuin heeft gewerkt? Het is juist de invalshoek van de cavia wat het boek zo leuk, bizar en origineel maakt en dat is dan ook de reden dat ik dit verhaal waarschijnlijk niet snel zal vergeten. Het bracht echt een lach op mijn gezicht!

 

 


2 reacties

 • 28 april, 2016 om 14:26
  Vivian zegt:

  Haha, dit klinkt nog best als een leuk boek maar ik zou ‘m niet zo snel kopen denk ik!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Vivian Beantwoorden

  • 28 april, 2016 om 18:28
   Leesdame zegt:

   Het is echt een leuk en grappig boek. Je hebt het alleen wel heel snel uit, beetje te snel en dan is het best wel veel geld. Misschien een keer een goedkope uitgave 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De verwarde cavia van Paulien Cornelisse

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten