15 januari 2023

De week van Leesdame, leesweek 2

De afgelopen week las ik veel. Het was een donkere en regenachtige week met veel wind. Ideaal leesweer zou je denken!

Ik begon deze week met het boek ‘Eerlijk gevonden’ van Ingrid Leungen. En ik las elke avond in bed een hoofdstuk uit het non fictie boek ‘Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven’ van Marije van der Made. Ik tikte een recensie uit van Wie zwijgt… van Liz Ouwens en besprak de gedichtenbundel Serveersuggesties van Nico van Wijk. Afgelopen vrijdag begon ik in de thriller ‘Waar de wolken eindigen’ van Jerrad Hoff.

Even eerlijk over ‘Eerlijk gevonden’

Ik ben halverwege gestopt met dit boek. Het zou een thriller moeten zijn, sommige beweren dat het overeenkomt met een verhaal van Stephen King. Ik heb er zelf weinig uit kunnen halen. De schrijfstijl is droog en onprettig. De vele herhalingen halen de vaart uit het verhaal, sterker nog: het verhaal komt gewoon niet op gang en de talloze opsommingen van nutteloze details doen het verhaal ook geen goed.

Na een kijkje op de uitgeverij van dit boek (POD uitgeverij) wordt mij het een en ander wel duidelijk… Op de site van Keytree staat: “Wij bemoeien ons overigens niet met de inhoudelijke kant van het verhaal. Wij zijn de mening toegedaan dat het verhaal van de auteur is en dat dat zo moet blijven.” Heel jammer voor de auteur, want haar idee is niet slecht, maar ze mist de professionele begeleiding en een goede en kritische redacteur.

Een hoofdstuk non fictie voor het slapengaan

Marije ken ik van haar Youtube-serie ‘Dit gebeurt er als…’. Waarin ze vaak (duurzame) experimenten doet op het gebied van voeding, gezondheid en lifestyle. Dit doet ze vaak met een hoop humor, waardoor haar filmpjes lekker wegkijken. Ik was nieuwsgierig naar haar boek en ik besloot elke avond een hoofdstuk te lezen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de lifestyle van andere mensen, het kan heel inspirerend zijn om daarover te lezen.

Ook ben ik begonnen in de thriller ‘Waar de wolken eindigen’ van Jerrad Hoff en het eerste hoofdstuk deed me even denken aan de thematiek van de boeken van Jackie Collins: de Hollywoodglamour, de filmstudio’s, een vrouw zoals Lucky Santangelo. Een trip down memory lane dus haha. Voor heel eventjes dan, want daarna kwam er een grimmige wending in het verhaal waar ik kriebels van kreeg en Jerrad Hoff heeft natuurlijk een complete andere stijl dan Collins. Binnenkort lezen jullie op mijn blog wat ik van ‘Waar de wolken eindigen’ vind!

Gestopt met het ebookabonnement

Ik kocht deze week geen boeken. Ik ben overigens dit jaar ook gestopt met het Das Mag ebookabonnement. Ik vind het veel geld omdat ik maar enkele ebooks uit dit abonnement gelezen heb de afgelopen twee jaar. Als je echt alle ebooks van Das Mag graag leest, dan is het natuurlijk een voordelige prijs. Eerlijk is eerlijk, veel van hun ebooks spraken me ook niet zo aan vorig jaar.

Ik heb nog wel Kobo Plus, Bookazine en af en toe een korte periode Storytel. Bij vlagen luister ik graag luisterboeken. Heel soms wil ik ook wel eens kwartaal-abonnement op Bookchoice nemen, maar dan alleen als ik zie dat er in die periode veel ebooks tussen zitten die ik erg graag wil lezen.

Komende week

Dan lees ik natuurlijk het boek van Jerrad Hoff uit en dat van Marije. Ik heb dan geen recensie-boeken meer, dus ik kan weer lekker uit eigen collectie kiezen. Ik ben in een thrillerstemming momenteel, dus ik denk dat ik toch iets uit die hoek kies.

2 reacties

 • 17 januari, 2023 om 12:03
  Niek Chen

  Frappant, ik ben vorig jaar ook gestopt met het Das Mag boekenabonnement maar dat was van papier. Ik kon het niet bijhouden. Toen ze begonnen beloofde ze enkele boeken per jaar uit te geven en daar veel aandacht aan te besteden. Die enkele boeken zijn veel meer boeken per jaar geworden.
  Juist omdat het best afwisselend is wat ze uitgeven, kan er wel sneller een misser tussen zitten. Maar dat vond ik nooit zo heel erg. Juist de verrassing om iets in de brievenbus te vinden wat ik nooit zelf zou kopen, vond ik wel wat hebben.
  Maar ja, helaas wat te veel.

  Wat ben jij heerlijk veel aan het lezen. Wel heel stimulerend en ik hoop dat ik door je verder aangestoken word.  • 17 januari, 2023 om 22:32
   Leesdame

   Nou, het duurde even voordat ik weer in mijn leesflow zat dit jaar. Maar nu zit ik weer terug in mijn ritme. Teveel boeken vind ik niet erg, maar wel als het boeken zijn die mij niet aanspreken.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: