22 januari 2023

De week van Leesdame, leesweek 3

Een (lees)week met sneeuw, een dagelijkse meditatie en natuurlijk veel lezen! Welkom weer bij ‘De week van Leesdame’!

De afgelopen week was het weer wat kouder buiten. Ik ben geen wintermens en ik kijk uit naar het voorjaar. Het is bijna Imbolc en dan zitten we halverwege de winter, dus de lente komt dan weer in zicht. Ik las twee boeken uit en ik zocht een nieuwe serie uit op Netflix. Ook mediteerde ik elke avond tien minuten voor het slapengaan. Een fijn ritueel wat ik erin wil houden.

Over cyclussen en medicijnen

Elke week lees ik naast fictie ook graag een non fictie boek. En afgelopen week ben ik begonnen in ‘De cyclus strategie’ van Maisie Hill. Ik ben er nog niet zo heel ver in, ik lees ’s morgens een paar bladzijdes in dit boek, maar ik heb ook geen haast met dit boek. Ik ben geïnteresseerd in haar visie over de menstruatiecyclus en ik vind het interessant dat ze de cyclus opdeelt in vier seizoenen en hoe je hier je lifestyle op kunt aanpassen.

Daarnaast las ik in twee dagen ‘Verhalen uit de apotheek’ van Ellen Kruize Kok uit. Een toegankelijke bundel en de opvolger van Educated drugdealer, waarin de auteur wederom ingaat op het werk in de apotheek, alleen staan in deze bundel ook veel blogs/columns van andere mensen die werkzaam zijn in deze branche. Het las erg makkelijk en na twee lees-sessies was het boek uit.

Bijzonder kinderboek teruggevonden

Ik deed iets langer over Waar de wolken eindigen van Jerrad Hoff. Dit boek las wat trager en in de recensie leg ik uit waarom. Naast lezen deed ik natuurlijk ook nog andere dingen! Ik vond na jaren zoeken een antiek kinderboek terug! Via Hebban had een man mijn advertentie gevonden en de koop was snel gesloten. Het meest bijzondere is toch wel dat dit antieke kinderboek nu terug is in het dorp waar het ooit lang geleden voor het eerst gekocht is. Het ging om het boek ‘In den zilveren toren’ van L.H. Stronkhorst. Ik geloof er in dat bepaalde boeken altijd (terug) op je pad komen.

Ook vond ik het deze week weer eens tijd voor een goede serie op Netflix. Ik klikte ‘Devil in Ohio’ aan en ik was meteen onder de indruk van de eerste scènes. Dus ik wil hier wel mee verder.

Vuurmeditatie voor het slapengaan

En ik heb elke avond een vast ritueel. Namelijk een meditatie. Afgelopen week deed ik de vuurmeditatie, waarop ik mediteerde op het element vuur. Gewoon met een kaarsje op de vensterbank en ik kijk dan rustig tien minuutjes naar de vlam. Ik word er rustig van. Ik stel mijn telefoon in en er klinkt een zacht gong-geluidje als de tien minuten voorbij zijn. Nadien doof ik de kaars en maak ik me klaar om naar bed te gaan.

Komende week lees ik verder in ‘De cyclus strategie’ en ik ben begonnen in ‘Op de spoedeisende hulp’ van Heleen Lameijer. Deze zal ik redelijk snel uit hebben verwacht ik, want het is geen dik boek en het leest erg vlot.