22 januari 2023

Waar de wolken eindigen van Jerrad Hoff

Vorig jaar ontving ik dit boek als recensie-exemplaar van Jerrad Hoff. Ik was erg nieuwgierig omdat ik zijn roman ‘Sant’Anna’ heel goed vind.

‘Waar de wolken eindigen’ is een thriller die zich afspeelt in de Amerikaanse filmindustrie. Een wereld vol luxe, arrogantie, rijkdom, bedrog én seks. De jonge en steenrijke Roma weet op geraffineerde wijze grote bedrijven over te nemen en krijgt hierdoor veel macht in Hollywood.

De wereld van glitter en glamour

De jonge vrouw Morgan heeft ook haar zinnen gezet op de supersterren, ze krijgt deze mannen én vrouw moeiteloos tussen de lakens, maar ze heeft duidelijk een dubbele agenda. Naast Roma en Morgan zijn er nog talloze bijpersonages in deze thriller aanwezig. Het is leuk om tijdens het lezen te verzinnen welke acteur of actrice Jerrad Hoff in zijn hoofd had zitten. Nadeel is echter dat de hoeveelheid personages het verhaal in het begin verwarrend en traag maken. Door de vele wisselingen van personages en locaties duurde het gewoon wat langer voordat ik echt in het verhaal kwam.

De nadruk ligt in dit verhaal op de rijkdom en het luxe leven in Hollywood en de bijbehorende manipulaties en seksueel misbruik. Het thema in dit verhaal deed me regelmatig denken aan de beruchte Weinstein-affaire in Hollywood. Tussendoor wordt de lezer mee teruggenomen in de tijd en lees je over een meisje dat een gruwelijk en schrijnend leven leidde. Gaandeweg vormen de puzzelstukjes een duidelijker geheel.

Langzame thriller

Jerrad Hoff werkt alles goed uit en je krijgt bij alles een duidelijk beeld, maar daardoor leest dit boek tegelijkertijd ook vrij langzaam. De schrijfstijl past in mijn ogen meer bij een roman, zoals ‘Sant’Anna’. Ik betrapte mezelf erop dat ik al die uitleg over de luxueuze leventjes van de (arrogante) sterren eentonig begon te vinden. En die boodschap haalde ik vervolgens ook uit het verhaal: dat het “Hollywood-leventje” voornamelijk heel oppervlakkig is, dat de roem ervoor kan zorgen dat je als mens steeds verder afdrijft van je eigen persoonlijkheid en normen en waarden uit het oog verliest.

Desalniettemin vond ik het een goed uitgewerkt verhaal over de schaduwkant van de Amerikaanse filmindustrie en ik vond het leuk dat ik mee mocht dwalen door Los Angeles.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: