De wijsheid achter emotie en gevoel van Wendy van Mieghem

De wijsheid achter emotie en gevoel coverBoeken over jezelf, over psychologie en over je gevoel zijn interessant! Althans, ik vind het interessant. Helaas zijn deze boeken vaak lang en droog van stof, maar dit boek gelukkig niet! ‘De wijsheid achter emotie en gevoel’ is kleurrijk, helder en overzichtelijk ingedeeld!

Wendy van Mieghem is psycholoog, socioloog en in het bezit van het Europees Certificaat Psychotherapie. Ze is supervisor, trainer, spreker en uiteraard ook schrijfster. Op heldere wijze beschrijft Wendy in haar boek verschillende emoties en gevoelens en stelt daarbij gelijk prikkelende reflectievragen aan haar lezers.

In korte hoofdstukken leert Wendy ons van alles over gevoelens als woede, verlangen en onzekerheid. Met korte en krachtige voorbeeldjes, zo uit het leven gegrepen. Tijdens het lezen zul je vaak een “o ja, dat herken ik wel gevoel’ ervaren. Juist door deze voorbeeldjes kun je de onderwerpen gemakkelijk vertalen naar je eigen leven. Wendy geeft tal van tips hoe je om kunt gaan met bijvoorbeeld woede, maar ook met onzekerheid, afwijzing, eenzaamheid en wantrouwen.

Alles wordt helder omschreven, geen ellenlange lappen tekst, maar korte stukjes en dat afgewisseld met leuke en kleurrijke illustraties. Daarbij merkte ik tijdens het lezen dat Wendy een begripvolle toon heeft. Ze schrijft over moeilijke emoties, maar wel op zo’n manier dat je de indruk krijgt dat Wendy bij je aan tafel zit en het zo gemakkelijk probeert uit te leggen. Samen met de reflectievragen kun je jezelf goed leren kennen met dit boek en eventueel met hulp van de content op Wendy’s site.

Je kan het boek doorwerken van begin tot eind, of hetgeen eruit halen wat voor jou van toepassing is. Wat ik erg fijn vond aan dit boek is dat je daadwerkelijk wat leert en ermee vooruit kunt. ‘De wijsheid achter emotie en gevoel’ is een lees- en doeboek. Daarom kan het ook interessant zijn sommige hoofdstukken door te nemen met je partner of met familie. Samen filosoferen en discussiëren met behulp van de reflectievragen kan een interessant gesprek opleveren.

Persoonlijk vond ik het een heel interessant boek,  al heb ik niet alle reflectievragen beantwoord en het ene onderwerp lag me iets minder dan het andere onderwerp. Simpelweg omdat bepaalde zaken niet van toepassing zijn op mijn leven. Al bij al is het een waardevol en helder boek over onze emoties en gevoelens. Geen gezweef, geen vaag geklets, maar lekker to the point en boeiend!

Geïnteresseerd? Op Wendy’s site kun je gratis de eerste twee hoofdstukken lezen: klik hier en kijk rustig rond op deze site, want je vind er nog veel meer interessante content.

 


4 reacties

Reageer op: De wijsheid achter emotie en gevoel van Wendy van Mieghem

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten