De wilden van Marion Pauw

de wilden coverAl heel lang wou ik de roman De wilden lezen van Marion Pauw, dat boek met die opvallende gele kaft… Tegenwoordig schrijven de Anthos dames namelijk ook af en toe romans en Marion Pauw heeft dit met De wilden ook gedaan. En De wilden was een erg leuk boek om te lezen!

Nani heeft een cateringbedrijfje. Is getrouwd en heeft twee kinderen. Op een dag komt haar man erachter dat ze vreemdgaat. En dat is einde huwelijk wat hem betreft. Nani besluit alleen op vakantie te gaan. En verdwaalt dan tijdens een tocht in de jungle van Panama.

Nani overleeft de eerste dagen in de jungle, maar wordt toch ook wel wat paniekerig en als ze de hoop bijna opgeeft komt ze een man tegen. Gebrekkig begrijpen ze elkaar en hij neemt haar meteen mee naar een authentieke indianenstam die nog steeds leeft volgens oude gebruiken in de jungle. Nani wordt door iedereen Turista genoemd… Ze willen dat de Turista een school voor hun regelt en omdat ze alle hoop op Nani hebben gevestigd wordt ze met open armen ontvangen en verzorgt!

Terug in de bewoonde wereld wil Nani naar huis, maar op steun van thuis hoeft ze niet te rekenen. Ze besluit zich te gaan bemoeien met die school voor de indianenstam en reist weer terug naar de jungle. Met een tas vol muesli-repen en andere westerse gemakspulletjes leert ze daar zichzelf goed kennen.

Het is vermakelijk en interessant om te lezen hoe Nani, een moderne stadse vrouw, moet zien te overleven in de jungle. Maar ook de levenslessen die ze krijgt van de vrouwen uit deze stam zijn boeiend en geven stof tot nadenken. Het contrast met onze leefgewoonte is namelijk enorm! Dit is mooi verweven met de verhaallijn rondom Nani. Hoe ze haar plek weet te winnen, maar ook haar strubbelingen met de sjamaan. De enige Engels sprekende van de indianenstam.

Marion schrijft vlot, boeiend en vermakelijk. Er is geen spanning zoals we van haar andere boeken gewend zijn, maar je wilt wel graag doorlezen om te weten hoe het afloopt met Nani en de bouw van de school. Het einde van het boek was wat kort vond ik. Na een paar dagen lezen had ik gehoopt op een leuker en uitgebreider einde, maar ja, je kan niet alles hebben… De wilden is hoe dan ook een aanrader!


5 reacties

 • 20 augustus, 2013 om 08:03
  Diana zegt:

  Ik zal er toch maar eens in beginnen ,ik lees liever thriller maar de recensies van de wilden zijn erg goed.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Diana Beantwoorden

 • 20 augustus, 2013 om 09:26
  Mieke Schepens zegt:

  Ik vind het heel fijn, zo nu en dan een ander genre te lezen. Zelfs wanneer het als een roman omschreven wordt, kun je toch best genieten. Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar ben nu wel nieuwsgierig geworden.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 20 augustus, 2013 om 13:01
  Inge zegt:

  Ik hou niet van echte thrillers, maar spanning in een boek kan ik zeker waarderen. Misschien moet ik dit boek een kans geven!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 20 augustus, 2013 om 22:36
  theonlymrsJo zegt:

  Boek binnenkort maar eens reserveren bij mijn plaatselijke bibliotheek. Bedankt weer voor het delen van je leeservaring.

  Ikhartje(0) deze reactie

  theonlymrsJo Beantwoorden

 • 21 augustus, 2013 om 14:52
  Limoentje zegt:

  Mmm… Had het al een paar keer voorbij zien komen, maar ook nu kan het me nog niet ‘grijpen’.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Limoentje Beantwoorden

Reageer op: De wilden van Marion Pauw

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten