4 juli 2019

Dubbel zes van Daphne Deckers

Ik begon met dit boek als luisterboek, maar dat ging zo langzaam dat ik besloot het ebook te lezen. Dat ging gemakkelijk, want het staat sinds een tijdje ook in Kobo Plus. Het is een dik boek, maar het leest lekker vlot door!

Annebel Brinkmeester had een mooi appartement, een goede spaarrekening en kocht alles wat ze maar wou, totdat ze in één klap alles verliest én opgepakt wordt vanwege identiteitsfraude. Dierenarts Jan Roet komt haar ophalen op het bureau. Annebel gaat als schoonmaakster aan de slag in zijn kliniek.

Van dierenkliniek naar Cannes

Annebel maakt het nodige mee in de kliniek van Jan Roet en de gevoelens tussen haar en Jan zijn natuurlijk geen verrassing, maar al snel liggen er problemen op de loer en Annebel maakt een paar grote blunders. Daarna gaat ze aan de slag bij een magazine en mag ze filmster Travis Bing interviewen. Het duurt niet lang voordat Annebel zich ook hier diep in de nesten heeft gewerkt en van de ene leugen in de andere rolt.

Daphne Deckers schrijft vlot, voorspelbaar en soms laat ze passages iets te lang doorgaan, maar bovenal leest het lekker door. Annebel lijkt een oppervlakkig personage, maar heeft in haar leven al het nodige meegemaakt. Zo verloor ze al vroeg haar beide ouders en die pijn blijft ze dagelijks voelen.

Voorspelbaar, maar toch verfrissend

Annebel krijgt het voor elkaar om steeds een nieuw probleem te creëren in haar leven. Hierdoor komt ze steeds dieper verstrikt in list en bedrog. Hierdoor wordt ‘Dubbel zes’ wel meeslepend, omdat je nieuwsgierig wordt naar hoe het afloopt. Hoewel het grotendeels voorspelbaar is, zijn er toch een paar leuke wendingen op het eind

Zoals ik al schreef was ik met dit boek begonnen als luisterboek en dat wordt voorgelezen door Daphne Deckers. Ik vond dat eerlijk gezegd niet prettig luisteren en ik begon Annebel te zien als Daphne Deckers zelf. Gelukkig ging dat beeld weg toen ik het boek gewoon zelf ging lezen. Ook was het begin lastig te volgen bij het luisterboek, dat komt omdat Daphne Deckers van hak op de tak schiet, waardoor de opbouw heel verwarrend wordt.

De schrijfstijl is erg modern, met veel oneliners en zelfbedachte woorden. De personages zijn karikaturen, ze worden eigenlijk niet echt uitgediept en blijven daardoor voorspelbaar in hun gedrag. ‘Dubbel zes’ is echter toch een fijn ‘wegleesboek’, lekker voor op vakantie dus!

2 reacties

 • 4 juli, 2019 om 19:19
  Nicole zegt:

  Luna, dank voor deze recensie. Ik denk dat ik net iets te hoge verwachtingen had van dit boek, maar wellicht ga ik het alsnog lezen


  Nicole
  Beantwoorden

  • 4 juli, 2019 om 19:43
   Leesdame zegt:

   Dit is precies zo’n boek waar je gewoon geen verwachtingen bij moet hebben. Het leest lekker ontspannend. Net zoals zo’n typische romcom die je met popcorn lekker wegkijkt.


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: