Dubbel zes van Daphne Deckers

Ik begon met dit boek als luisterboek, maar dat ging zo langzaam dat ik besloot het ebook te lezen. Dat ging gemakkelijk, want het staat sinds een tijdje ook in Kobo Plus. Het is een dik boek, maar het leest lekker vlot door!

Annebel Brinkmeester had een mooi appartement, een goede spaarrekening en kocht alles wat ze maar wou, totdat ze in één klap alles verliest én opgepakt wordt vanwege identiteitsfraude. Dierenarts Jan Roet komt haar ophalen op het bureau. Annebel gaat als schoonmaakster aan de slag in zijn kliniek.

Van dierenkliniek naar Cannes

Annebel maakt het nodige mee in de kliniek van Jan Roet en de gevoelens tussen haar en Jan zijn natuurlijk geen verrassing, maar al snel liggen er problemen op de loer en Annebel maakt een paar grote blunders. Daarna gaat ze aan de slag bij een magazine en mag ze filmster Travis Bing interviewen. Het duurt niet lang voordat Annebel zich ook hier diep in de nesten heeft gewerkt en van de ene leugen in de andere rolt.

Daphne Deckers schrijft vlot, voorspelbaar en soms laat ze passages iets te lang doorgaan, maar bovenal leest het lekker door. Annebel lijkt een oppervlakkig personage, maar heeft in haar leven al het nodige meegemaakt. Zo verloor ze al vroeg haar beide ouders en die pijn blijft ze dagelijks voelen.

Voorspelbaar, maar toch verfrissend

Annebel krijgt het voor elkaar om steeds een nieuw probleem te creëren in haar leven. Hierdoor komt ze steeds dieper verstrikt in list en bedrog. Hierdoor wordt ‘Dubbel zes’ wel meeslepend, omdat je nieuwsgierig wordt naar hoe het afloopt. Hoewel het grotendeels voorspelbaar is, zijn er toch een paar leuke wendingen op het eind

Zoals ik al schreef was ik met dit boek begonnen als luisterboek en dat wordt voorgelezen door Daphne Deckers. Ik vond dat eerlijk gezegd niet prettig luisteren en ik begon Annebel te zien als Daphne Deckers zelf. Gelukkig ging dat beeld weg toen ik het boek gewoon zelf ging lezen. Ook was het begin lastig te volgen bij het luisterboek, dat komt omdat Daphne Deckers van hak op de tak schiet, waardoor de opbouw heel verwarrend wordt.

De schrijfstijl is erg modern, met veel oneliners en zelfbedachte woorden. De personages zijn karikaturen, ze worden eigenlijk niet echt uitgediept en blijven daardoor voorspelbaar in hun gedrag. ‘Dubbel zes’ is echter toch een fijn ‘wegleesboek’, lekker voor op vakantie dus!2 reacties

 • 4 juli, 2019 om 19:19
  Nicole zegt:

  Luna, dank voor deze recensie. Ik denk dat ik net iets te hoge verwachtingen had van dit boek, maar wellicht ga ik het alsnog lezen

  Ikhartje(1) deze reactie

  Nicole Beantwoorden

  • 4 juli, 2019 om 19:43
   Leesdame zegt:

   Dit is precies zo’n boek waar je gewoon geen verwachtingen bij moet hebben. Het leest lekker ontspannend. Net zoals zo’n typische romcom die je met popcorn lekker wegkijkt.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Dubbel zes van Daphne Deckers

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten