4 september 2012

Dubbelspel van Conny Regard

dubbelspel cover

Ik heb Dubbelspel gelezen van Conny Regard… Het is een chicklit, maar deze chicklit gaat net een stapje verder…

Anoek en Sasha zijn een tweeling, maar kunnen het al jaren niet met elkaar vinden. Na zes jaar verschijnt ineens Anoek weer in het leven van Sasha en niet zomaar. Anoek wil dat Sasha met haar van plaats ruilt. Sasha moet voor een avond doorgaan als Anoek. Dat ziet Sasha niet zitten, maar laat zich toch overhalen. Ze gaat samen met de vriend van Anoek naar een belangrijke gala-avond. De situatie loopt helaas uit de hand als Sasha en Nick autopech krijgen.

Na dit ingewikkelde weekend wil Sasha weer normaal doorgaan met haar leven, maar dat lukt niet. Ze krijgt Nick niet uit haar hoofd. En alles, maar dan ook alles lijkt veel gecompliceerder te worden dan het ooit was.

Dubbelspel is verrassend goed geschreven en anders dan je zou verwachten. Met wisselende perspectieven en onverwachte wendingen. Ook de verhaallijnen zitten heel goed in elkaar. Verder vond ik ook de personages Raf en Don erg leuk bedacht! Zij zijn de twee beste (gay) vrienden van Sasha. Ze komen dan ook regelmatig bij Sasha over de vloer en spelen daardoor ook grote rol in dit verhaal.

Ik voelde ook een soort lichte spanning tijdens het lezen, dat komt omdat de personages namelijk nogal rommelen met de waarheid. Dat komt natuurlijk ooit een keer uit. Maar wanneer en hoe loopt dat dan af? Het zorgde ervoor dat ik bleef doorlezen.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: