Een puppy voor kerst van Simone Luijten

Een puppy voor kerst coverVoor Loft Publishing las ik ook het kerstboek ‘Een puppy voor kerst’. Het is een feelgood verhaal wat zich afspeelt rond kerst.

Monique is moeder van twee kinderen, Tom en Sofie. Monique heeft haar man Thomas betrapt met een ander, daarom trekt ze nu in een piepklein appartementje boven de winkel in van haar zus. In de weken die volgen wordt het appartementje opgeknapt en leefbaar gemaakt. Ze wordt geholpen door een knappe klusjesman. Het is een krappe tijd voor Monique, ze wil haar kinderen ondanks dat een leuke kerst bezorgen. Tom en Sofie dromen van een puppy als kerstcadeau.

Typisch kerstverhaal
Ook in de zin dat het “lekker fout” is. Net zoals bij de meeste kerstfilms zit dit boek namelijk ook vol clichés. Vrouw betrapt man (uiteraard met de secretaresse). De titel zegt al genoeg over de clou, de belofte feelgood op kaft zegt al dat alles goed gaat komen, de sfeer is soms iets te melancholiek, er komt een knappe man tevoorschijn in Monique’s leven en Monique voert perfecte pedagogische verantwoorde gesprekjes met haar kroost. Kerstboek-materiaal dus!

Dit leest op zich allemaal lekker weg! ‘Een puppy voor kerst’ zweeft qua lengte tussen een volledige roman en een novelle in. Vanwege deze korte lengte wordt er nergens echt inhoudelijk en diep op ingegaan. Echt binding krijg je hierdoor niet met de personages. Het is meer een boek om tussendoor te lezen en waar je dus simpelweg niet veel van hoeft te verwachten.

Foutjes
Ik heb ook wat kritische kanttekeningen. Zo struikelde ik regelmatig over de spel- en tikfouten en kromme zinnen in dit boek. Daarnaast kwam ik her en der wat continuïteitsfoutjes tegen.

En dan de leeftijd van Tom… Tom is zeven jaar. Maar toch twijfel ik op een paar punten of dat echt zo is. Ik heb zelfs teruggebladerd om te controleren of ik het wel goed gelezen had. Ik kreeg namelijk meer het gevoel dat Tom nog een peuter/kleuter is. Zo krijgt hij een plastic gereedschapskist met kerst. Met van die plastic lijmklemmen en een plastic hamertje. Dit is speelgoed voor een peuter. Ook in de communicatie naar Tom toe lijkt het alsof hij nog steeds in de peuterfase zit.

Is het uiteindelijk toch nog een aanrader? 
Als je weinig verwacht en gewoon iets makkelijks zoekt wat bij deze dagen past, is dit boek misschien wel iets voor jou. Vooral als je sowieso liefhebber bent van (lekker foute) kerstverhalen, dan past dit wel in het plaatje. Er is op zijn tijd ook niks met “lekker fout”. Ik kijk namelijk genoeg foute kerstfilms op Netflix 😉

‘Een puppy voor kerst’ is alleen verkrijgbaar als ebook en het staat ook in Kobo Plus. Dat is makkelijk, want dan heb je het boek gelijk op de e-reader, hoef je niet de deur uit met kerst!


2 reacties

  • 24 december, 2018 om 08:41
    Geertrude zegt:

    Leuk om jouw ervaring met dit boek te lezen. Ik heb het vorige week ook gelezen, maar kon mijn mening niet zo goed onder woorden brengen. Ik denk er ongeveer hetzelfde over. Er waren wat dingen die me stoorden, maar toch was het vooral gewoon een gezellig kerstboek.

    Ikhartje(1) deze reactie

    Geertrude Beantwoorden

Reageer op: Een puppy voor kerst van Simone Luijten

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten