Kerstmis vier je thuis van Tineke Beishuizen

kerstmis vier je thuis coverDe titel zegt al genoeg: dit is een bundel met drie verhalen met kerst als thema. Tineke Beishuizen heeft al een rijtje (spannende) boeken geschreven en ze is ook bekend van de Libelle met haar column Anne-Wil. Dit is het eerste boek wat ik van haar las. Volgens de uitgeverij (en de kaft) zijn het feelgood-verhalen.

In deze bundel staan drie korte verhalen. Het begint met het wat langere verhaal ‘Kerstmis vier je thuis’ en dan volgt ‘O dennenboom’ en ‘Het kerstkind’. Deze bundel lees je met gemak in een avond uit. Zoals je al duidelijk aan de kaft en de titels ziet is het duidelijk een kerstboek.

Kerstmis vier je thuis
Het eerste verhaal volgt een aantal personages. Moeder Magda, die alles klaarmaakt voor het kerstdiner bij haar thuis. Schoondochter Anja, die liever niet gaat eten bij Magda. Dochter Elsbeth, die een relatie heeft met een getrouwde man. Ook zoon Alex komt aan het woord, hij wil graag zijn nieuwe vriendin Moniek voorstellen aan de rest van de familie.

Dit verhaal draait vooral om de onderlinge spanningen tussen de familieleden. Het verhaal is te kort om daar te diep op in te gaan, maar je voelt duidelijk aan wat men voelt en denkt, maar niet uitspreekt. De ontevredenheid en negatieve gedachtes van Anja drukken een stempel op het verhaal. Het verhaal leest vlot, maar is ook erg voorspelbaar. Ik kwam tijdens het lezen ook nog een continuïteitsfout tegen op het eind.

O dennenboom
Dit verhaal is heel kort, maar krachtig. Lennie komt in de boekhandel Bob tegen. Ze besluiten na een akkefietje later op de dag koffie te drinken. Helaas loopt dit anders. Lennie gaat daarna steeds terug naar de boekhandel om Bob op te zoeken, maar ze weet eigenlijk niks van hem, dus dat wordt lastig zoeken.

Het is een heel kort verhaal, eigenlijk te kort om personages goed uit te lichten. Zo kan ik mij niet echt een beeld vormen van Lennie. Het verhaal is een typisch kerstverhaal met goede afloop.

Het kerstkind
Dit is een kort verhaal van een echtpaar wat voor het eerst kerst alleen viert zonder de kinderen. Jaap wil daarom eigenlijk dit jaar niks aan kerst doen, Dorien echter wel. Ondertussen is een jong stel verdwaald en klopt uiteindelijk aan bij Dorien en Jaap. Emma is zwanger en staat op het punt van bevallen…

Dit verhaal is een soort modern kerstverhaal van de geboorte van een kerstkindje. Een man en vrouw in slecht weer, schuifelend door de sneeuw, op zoek naar een plek waar ze hulp kunnen vragen. Dit verhaal is ook vrij kort en leest supersnel. Ook hierbij had ik graag wat meer inhoud over de personages gehad, maar over het algemeen vond ik dit een lief en gemoedelijk verhaal.

Al bij al is het een gemakkelijke en gemoedelijke bundel om tussendoor te lezen.


Reageer op: Kerstmis vier je thuis van Tineke Beishuizen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten