14 maart 2022

Een streepje tegen van Wendy de Liefde

een streepje tegen cover

Ik was al een tijdje erg nieuwsgierig naar het debuut van Wendy de Liefde. Het ebook staat ook in Kobo Plus, dus het werd tijd om te beginnen!

Hoofdpersoon Sarah is bijna dertiger, staat voor de klas en heeft geen toffe ervaring met mannen. Dan leert ze op haar werk gymleraar Maarten kennen en na wat voorzichtige stapjes wordt dit uiteindelijk een relatie. Het is Sarah’s grote droom om moeder te worden, dit leidt tot grote dilemma’s en een lang traject in de medische molen.

Een heftige eerste helft

Maarten en Sarah willen graag een kindje, maar na maanden proberen is Sarah is nog steeds niet zwanger. Er volgt een confronterend en heftig traject in het ziekenhuis. Het wordt voor Sarah een obsessie en Maarten krijgt het hier steeds moeilijker mee. Hun grootste wens is nu een grote spanningsboog in hun relatie. Deze eerste helft is bij vlagen emotioneel en zwaar. En ook wel confronterend voor lezers die zich in deze situatie herkennen. Wendy heeft het echter mooi en ingetogen beschreven.

Het boek is opgedeeld in twee delen. Sarah gaat in het tweede deel verder met haar leven en weet zich te herpakken. Ze maakt een andere droom waar en bouwt een nieuw leven op in een andere provincie. Dit tweede deel leest luchtiger. Het verhaal maakt soms grote tijdsprongen en Wendy durft het ook aan om Sarah onverwachte beslissingen te laten maken.

Mooi debuut

‘Een streepje tegen’ is een mooi debuut over vruchtbaarheidsproblemen, maar ook over nieuwe keuzes (durven) maken in je leven. Het verhaal is realistisch en de gevoelens van Sarah zijn begrijpelijk. Zo voelt ze pijn en jaloezie bij de zwangerschap van iemand anders, maar tegelijkertijd wil ze ook heel graag blij zijn. Ook belicht ze de emotionele kant en hoe een wens kan veranderen in een obsessie en dit ten koste kan gaan van je relatie. Dat je steeds verder van elkaar afdrijft. Pijnlijk, maar zo gaat dat soms wel.

Ik vond het prettig dat Sarah ook een andere kant van zichzelf liet zien. Ze is een beetje naïef en onzeker, maar ze groeit ook in het verhaal, zeker in de tweede helft. Uiteindelijk komt natuurlijk alles goed. Al vond ik juist dat einde een beetje te snel gaan. De afwerking mist net dat ene puntje op de i.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: