16 juli 2020

Eerst rennen, dan vliegen van Susan Muskee

‘Eerst rennen, dan vliegen’ is een kort feelgood verhaal van Susan Muskee. Zij won met dit verhaal de schrijfwedstrijd die werd georganiseerd door Kobo en Elegance.

Famke kan eindelijk op vakantie. Heerlijk drie weekjes ontspannen op Bali. Maar daarvoor moet ze eerst nog wat hindernissen overwinnen op het vliegveld. Het rennen begint al op de parkeerplaats en op het vliegveld zelf gaat ook van alles mis. Gelukkig bestaan er veel behulpzame mensen! Maar de tijd dringt en sommige problemen zijn niet binnen vijf minuten opgelost…

Kort en krachtig

Famke is lekker chaotisch en dol op planten. Ze kijkt enorm uit naar haar vakantie in Bali. Zon, yoga en gewoon lekker even van het kantoorleven. Op Schiphol gaat van alles mis. Famke heeft duidelijk last van de wet van Murphy, want alles wat mis kan gaan, gaat mis. Gelukkig is Famke erg vindingrijk.

‘Eerst rennen, dan vliegen’ is een kort en krachtig verhaal. Susan Muskee rijgt in een hoog tempo alle gebeurtenissen rap aan elkaar, waardoor je snel doorgaat naar de volgende pagina. Hoewel het een kort verhaal is, had ik al duidelijk beeld bij wie Famke was. Ik zag haar al voor me: hijgend en rennend over Schiphol.

In een mum van tijd had ik dit verhaal uit. Jammer, want stiekem was ik wel benieuwd hoe het verder zou gaan met Famke. ‘Eerst rennen, dan vliegen’ is momenteel alleen verkrijgbaar als ebook. Los te koop bij Bol en Kobo en via Kobo Plus.