Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May

Het winkeltje in Cockleberry Bay cover

De ‘Cockleberry Bay-serie’ is door The Feelgood Book Corner gekozen als jaarserie. De komende twee maanden lezen we met elkaar ook de andere twee delen van deze trilogie. Met elkaar lezen is sowieso leuk, maar je maakt af en toe ook een uitstapje naar series waar je normaal niet aan begint.

Hoofdpersoon Rosa Larkin heeft geen gemakkelijk leven gehad. Haar leven ligt nogal in puin, maar dan krijgt ze een onverwachte erfenis: een winkeltje in Cockleberry Bay. Ze mag het winkeltje niet verkopen, dus reist ze met haar teckel Hot (dog) naar het dorpje in Devon.

Britse feelgood

In Cockleberry Bay wonen markante personages. Ze verwelkomen Rosa hartelijk, maar sommige inwoners hebben een dubbele agenda en zijn alleen maar nieuwsgierig. Rosa zelf weet ook niet goed wat er van haar verwacht wordt. Van wie is het winkeltje? En waarom erft juist zij het winkeltje? Rosa is echter gemotiveerd genoeg om er iets van te maken en krijgt hierbij hulp van Josh, een trouwe vriend uit Londen.

‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ is een Britse feelgood-roman in een typisch Brits dorpje in het graafschap Devon. Het is een echt ons kent ons dorpje. Het geroddel en de nodige leugens zorgen voor intriges en misverstanden.

Lekker doorleesboek

Het boek leest lekker door, ik heb mezelf dan ook geen moment verveeld! Er gebeurde genoeg en ik vond al die smeuïge situaties waarin Rosa verzeild raakte vermakelijk om te lezen. Zo zat ik echt te grinniken tijdens het radio dubbel-interview met journalist Joe en Rosa. Een van mijn favoriete bijpersonages is de jonge vrouw Titch, vooral hoe ze het heft in eigen handen neemt als haar leven drastisch dreigt te veranderen.

Tegen het eind viel me op dat Nicola May soms wel hele makkelijke keuzes maakt om het verhaal een andere wending te geven. Die keuzes vond ik niet altijd even geloofwaardig. Een heftige en cruciale bekentenis werd naar mijn mening wel heel luchtig opgevat door de hoofdpersoon en de dood van één van de bijpersonages werd in een zucht en vloek beschreven.

Hoewel het verhaal regelmatig over the top gaat, heeft dat ergens ook wel zijn charme. Het past bij het markante leven in Cockleberry Bay.

De juiste volgorde van deze serie

  1. Het winkeltje in Cockleberry Bay
  2. Ik zie je in Cockleberry Bay
  3. Een nieuwe kans in Cockleberry Bay

Reageer op: Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten