18 juli 2020

Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May

De ‘Cockleberry Bay-serie’ is door The Feelgood Book Corner gekozen als jaarserie. De komende twee maanden lezen we met elkaar ook de andere twee delen van deze trilogie. Met elkaar lezen is sowieso leuk, maar je maakt af en toe ook een uitstapje naar series waar je normaal niet aan begint.

Hoofdpersoon Rosa Larkin heeft geen gemakkelijk leven gehad. Haar leven ligt nogal in puin, maar dan krijgt ze een onverwachte erfenis: een winkeltje in Cockleberry Bay. Ze mag het winkeltje niet verkopen, dus reist ze met haar teckel Hot (dog) naar het dorpje in Devon.

Britse feelgood

In Cockleberry Bay wonen markante personages. Ze verwelkomen Rosa hartelijk, maar sommige inwoners hebben een dubbele agenda en zijn alleen maar nieuwsgierig. Rosa zelf weet ook niet goed wat er van haar verwacht wordt. Van wie is het winkeltje? En waarom erft juist zij het winkeltje? Rosa is echter gemotiveerd genoeg om er iets van te maken en krijgt hierbij hulp van Josh, een trouwe vriend uit Londen.

‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ is een Britse feelgood-roman in een typisch Brits dorpje in het graafschap Devon. Het is een echt ons kent ons dorpje. Het geroddel en de nodige leugens zorgen voor intriges en misverstanden.

Lekker doorleesboek

Het boek leest lekker door, ik heb mezelf dan ook geen moment verveeld! Er gebeurde genoeg en ik vond al die smeuïge situaties waarin Rosa verzeild raakte vermakelijk om te lezen. Zo zat ik echt te grinniken tijdens het radio dubbel-interview met journalist Joe en Rosa. Een van mijn favoriete bijpersonages is de jonge vrouw Titch, vooral hoe ze het heft in eigen handen neemt als haar leven drastisch dreigt te veranderen.

Tegen het eind viel me op dat Nicola May soms wel hele makkelijke keuzes maakt om het verhaal een andere wending te geven. Die keuzes vond ik niet altijd even geloofwaardig. Een heftige en cruciale bekentenis werd naar mijn mening wel heel luchtig opgevat door de hoofdpersoon en de dood van één van de bijpersonages werd in een zucht en vloek beschreven.

Hoewel het verhaal regelmatig over the top gaat, heeft dat ergens ook wel zijn charme. Het past bij het markante leven in Cockleberry Bay.

De juiste volgorde van deze serie

  1. Het winkeltje in Cockleberry Bay
  2. Ik zie je in Cockleberry Bay
  3. Een nieuwe kans in Cockleberry Bay

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: