Nee heb je van Charlotte de Monchy

Nee heb je cover

‘Nee heb je’ is in juli het maandboek van The Feelgood Book Corner op Goodreads en ik besloot aan te haken. ‘Nee heb je’ speelt zich op het eiland Bali. Tevens paste dit boek ook prima bij de feelgood-readathon die deze maand wordt georganiseerd.

Het gaat over twee zussen. Bobbi en Lauren. Bobbi is overwerkt en wordt naar Bali gestuurd voor een zakelijk klusje, maar voornamelijk ook om tot rust te komen. Lauren woont en werkt op Bali en heeft een zoontje. De zussen hebben al negen jaar ruzie met elkaar. Dus Lauren zit er eigenlijk niet zo op te wachten dat Bobbi voor de deur staat.

Tropische feelgood

Op het eiland kabbelt het leven rustig voor. Wilde dieren zitten overal en de zon schijnt altijd. Bobbi moet de uitkoop van een surfschool regelen. Maar eigenaar Samuel zegt dat hij van niks weet. Bobbi besluit surflessen bij hem te nemen, van het een komt het ander. Lauren is een lieve moederlijke zus, hoewel ze niet blij is, is ze toch behulpzaam.

De zussen hebben nare herinneringen aan het verleden, stukje bij beetje komen deze herinneringen naar boven en worden ze gedeeld met de lezer. Charlotte de Monchy geeft daarnaast veel aandacht aan het leven op Bali zelf en de bijbehorende rituelen op het eiland.

Traag tempo

De verhaallijn rond de zussen vond ik traag, dat kabbelde maar door en ik vond hun acties niet altijd logisch. Er gebeurde ook weinig, daardoor werd het verhaal voor mij niet echt meeslepend. Ook viel mij op dat de personages af en toe kinderlijke uitspraken doen. Zoals “in je niksie” staan, of “in je blootje”. Ik vind dat eerlijk gezegd kleuterpraat en nogal tenenkrommend. Je bent volwassen, zeg gewoon bloot of naakt.

‘Nee heb je’ bevat gelukkig ook leuke elementen. De setting van een tropisch eiland is erg leuk bedacht en er is veel aandacht voor de omgeving en de relaxte manier van leven op Bali. Je proeft echt die tropische sfeer. Ook zijn er bijzondere rituelen, zoals het vijlen van tanden bij een jong meisje. En er is natuurlijk veel aandacht voor het surfen. Daarnaast stipt de auteur ook regelmatig het serieuze probleem van plastic in zee aan.

Als je een feelgood-roman zoekt die zich afspeelt op een tropische bestemming, dan is dit misschien wel iets voor jou!


Reageer op: Nee heb je van Charlotte de Monchy

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten