Zullen we het liefde noemen? van Tine Bergen

Zullen we het liefde noemen

Ik was erg verrast toen Tine Bergen mij persoonlijk vroeg of ik mee wilde doen aan de blogtour rondom de thriller ‘Zullen we het liefde noemen?’. Vandaag ben ik aan de beurt 🙂

Het leven van Esther staat flink op zijn kop als haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt. Dit lijkt eerst een stom ongeluk, maar de inspecteur van de politie vind de zaak heel interessant. Vooral omdat de overbuurman ook de leerkracht was van Linus vorig schooljaar en daar was niemand blij mee! En dan zijn er nog talloze andere geheimen uit het heden en verleden…

Alles op zijn kop

Esther is getrouwd met Stef. Ze hebben samen twee kinderen: Linus en Annabel. Als Linus in de auto zit, begint de auto te rollen richting het bankje waar meester Dieter op zit. Hij vernederde Linus vaak midden in de klas, viel tegen hem uit en zijn ouders moesten regelmatig op school komen. Nu meester Dieter dood is, wordt Linus gek van het gefluister op het schoolplein en de roddels in het dorp. Hij voelt zich enorm schuldig en voelt zich ongelukkig.

Ook Esther en Stef staan onder grote druk. Stef voelt zich schuldig, want het was zijn auto. Esther voelt zich rot omdat haar zoon Linus zo in de put zit door alles. Dan is er ook nog Jack, de minnaar van Esther. Het liefst zou Esther alles oplossen en iedereen beschermen. Uit liefde, omdat ze van al die mensen houdt. Maar hoe verder je in het verhaal komt, des te meer wordt er op tafel gelegd.

Psychologische thriller

Tine Bergen is een Vlaamse schrijfster. Ze schrijft ingetogen en geeft ruim aandacht aan de emoties van de personages in deze psychologische thriller. Stukje bij beetje leer je als lezer Esther steeds beter kennen. Af en toe krijg je een flashback naar haar verleden en dat leert ons dat Esther het nodige al heeft meegemaakt. Zo heeft ze een moeizaam contact met haar vader, vraagt zich af of haar vader wel van haar houdt. Esther is psychologe en heeft een eigen praktijk, maar na de dood van de overbuurman (meester Dieter) bellen haar cliënten steeds vaker af.

Lang blijft alles onduidelijk, wie was er echt verantwoordelijk voor het rijden van de auto? Ondertussen lijkt Linus steeds meer af te glijden en Esther maakt zich grote zorgen. Ook haar dochter Annabel wil aandacht en dan is er nog Jack. Jack die kleur en spanning aan haar leven geeft, maar waarmee ze wel haar man Stef bedriegt.

Verrassende ontknoping

Esther maakt soms bizarre keuzes, verzwijgt het een, maar deelt het ander. ‘Zullen we het liefde noemen?’ gaat over een gezinnetje waar niets meer is wat het lijkt na de dood van de overbuurman.

Het verhaal leest prettig en is goed te volgen. Tine Bergen gebruikt af en toe Vlaamse uitdrukkingen, maar die zijn goed te volgen voor een Nederlandse lezer. Het spanningseffect zit voornamelijk onderhuids. Deze onderhuidse spanning suddert wat door, maar explodeert dan met een verrassende ontknoping.


Reageer op: Zullen we het liefde noemen? van Tine Bergen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten