Eh…juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? van Naomi Smits

eh juf hoe krijg je eigenlijk kinderen cover

Deze bundel, met de vrij lange titel, staat vol luchtige en gevoelige columns over Naomi’s leven als juf en haar kijk op het hedendaagse onderwijs.

Naomi Smits houdt van haar vak en van de kinderen in haar klas, behalve het schoolkamp dan, dat slaat ze het liefst over… Ze beschrijft de grappige uitspraken en acties van de kinderen uit haar klas, het traktatiebeleid en over actuele zaken zoals corona en online onderwijs. Daarnaast gaat Naomi in op de schrijnende zaken in het onderwijs, zoals leerkrachten die bewust stoppen met het vak.

Over de Boekenweek en lezen

Naomi Smits geeft les in verschillende groepen. Jonge kindjes in groep drie, maar ook bij de beginnende pubers in groep acht en alles wat ertussen zit. Juf Naomi is dol op (voor)lezen en stimuleert haar leerlingen om ook zelf een boek op te pakken. Ze doet dit door klassieke jeugdboeken voor te lezen, zoals ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman.

Wat me opvalt tijdens het lezen is dat op scholen de Boekenweek vaak wordt gebruikt voor andere doeleinden en ik kan me dat ook nog herinneren van mijn eigen schooltijd. Zelden werd er eigenlijk echt aandacht besteedt aan het lezen zelf in die week. Het was altijd gericht op het thema en daar werden vervolgens activiteiten omheen bedacht.

Geen dag hetzelfde

En soms stellen kinderen lastige vragen, zoals de titel van dit boek al doet vermoeden. Want als de juf zwanger is, dan willen haar leerlingen graag weten hoe dat dan kan… Geen dag is hetzelfde in het onderwijs en Naomi Smits krijgt steeds nieuwe uitdagingen voor haar kiezen. Zoals het online onderwijs tijdens de coronatijd, maar ook ‘politieagent’ spelen wanneer de scholen weer opengaan. Afstand bewaren, niet knuffelen, handen wassen. Bijna ondoenlijk.

Naomi Smits schrijft heel verslavend en beeldend. Je vliegt door dit boek heen en het is leuk om een kijkje te nemen in een hedendaagse klas. Je merkt dat Naomi echt een passie voor haar vak heeft!


Reageer op: Eh…juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? van Naomi Smits

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten