Gegijzeld van Chinouk Thijssen

Nadat ik een paar enthousiaste reacties had gelezen over de spannende novelle ‘Gegijzeld’ werd ik nieuwsgierig. En ja, dat was terecht!

Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor een feest bij klasgenoot Casper. Hij woont in een grote villa. Het is een spetterend feest, al zijn er wat onderlinge strubbelingen, maar die vallen in het niet als er een groep gemaskerde jongeren gewapend het huis binnendringt. Iedereen wordt gegijzeld en de gemaskerde jongeren gaan steeds een stapje verder als ze niet krijgen waarvoor ze komen.

Yasmine en Jason

We volgen de jongeren Yasmine en Jason in dit verhaal. Yasmine heeft een strenge vader en probeert met een smoes uit het huis te vluchten om naar het feest te gaan. Yasmine lijkt een oogje te hebben op Thomas en hij zal er ook zijn. Jason voelt zich thuis erg alleen. Zijn moeder heeft een nieuwe vriend en dat is geen leuke man. Jason voelt dat zijn moeder er ook niet gelukkig mee is. Kort en krachtig worden Jason en Yasmine neergezet en dan kan het verhaal beginnen!

Op het feest is het druk, er is een dj, er wordt gerommeld en gespeeld met gevoelens, maar ineens wordt alles anders als een groepje jongeren het huis binnenvalt en agressie tonen. Ze zijn gewapend, ze slaan, schieten en maken spullen stuk in de villa. Iedereen is doodsbang!

Erg spannend

Chinouk Thijssen weet in deze novelle alle ingrediënten van een spannend verhaal goed te doseren. Van een rustige en prikkelende kennismaking met de hoofdpersonen tot de nagelbijtende spanning van de gijzeling en de ontknoping. De personages realiseren zich ineens dat zaken waar zij zich eerder druk om maakten totaal in het niet vallen bij de doodsangst die zij voelen bij de gijzeling.

Het verhaal is zo opgezet dat (jonge) lezers meteen in het verhaal zitten en gemotiveerd zijn om door te lezen omdat de spanning meteen voelbaar is. Hoe loopt het af? Hoe ver gaan de gemaskerde jongeren en wat als ze niet krijgen waarvoor ze komen? De tweede helft las ik dan ook in een sneltreinvaart uit!


Reageer op: Gegijzeld van Chinouk Thijssen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten