En alweer bleven we ongedeerd van Hanna Bervoets

en alweer bleven we ongedeerd coverDe derde columnbundel van Hanna Bervoets is een feit en staat weer vol met scherpe analyses en een unieke visie op de maatschappij. Hanna Bervoets is venijnig, humoristisch en eigenzinnig. In ‘Alweer bleven we ongedeerd’ las ik herkenbare situaties en kon ik me makkelijk verplaatsen in haar denkwereld.

Aangezien we leeftijdgenoten zijn was dat ook niet moeilijk. Als Hanna herinneringen ophaalt aan vroeger, dan kan ik die ook makkelijk terugvinden in mijn herinneringen. Deze bundel was vooral gericht op angsten, onzekerheden en gedrag van mensen om je heen.

Zo vond ik de column “Iets” heel herkenbaar. Het gaat over een soort verslaving aan het gevoel: opluchting, verademing. Dat gevoel wat je krijgt als je ontdekt dat je heus wel je portemonnee bij hebt, niet je sleutels bent vergeten en dat enge dromen gewoon enge dromen zijn en je nu gewoon veilig in je bed ligt. Verslaafd aan opluchting, alsof je bewust enge situaties of gedachten oproept om daarna opgelucht te kunnen ademhalen. De euforie te voelen. Het mag wel duidelijk zijn dat deze column mij het meest bijbleef. En ja, ik vind het gevoel van opluchting heerlijk opluchtend 😉

Ook een column over cadeautjes krijgen vond ik interessant: “Spullenkarma”. Dat je cadeau’s kunt verdelen in categorieën. Hetgeen wat je nodig hebt, praktische cadeau’s dus, of lekkere cadeau’s. Spullen die persoonlijk waren uitgezocht en waar dus ook een soort emotionele waarde aan zat. Maar ook de spullen waar je werkelijk niets mee kunt doen. Wat herkende ik dit enorm! Spullen die je graag geeft, maar absoluut niet zelf zou willen krijgen.

Hoe leuk ik Hanna Bervoets ook vind, deze bundel vond ik iets minder dan ‘Opstaan, aankleden, niet doodgaan’. Ik hou meer van het speelse, het sprankelende en het blije gevoel, wat in vorige bundels meer aanwezig was. Deze bundel was meer sober, melancholiek soms. Ook dat vond ik herkenbaar, maar ik vond dat het teveel bleef hangen. Of ik heb -zoals zo vaak- teveel columns achter elkaar gelezen…

Voor de liefhebbers van Hanna Bervoets, in januari 2016 verschijnt Hanna’s nieuwste literaire roman: Ivanov


1 reactie

Reageer op: En alweer bleven we ongedeerd van Hanna Bervoets

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten