Verbroken van Linda Jansma

Verbroken coverDe nieuwe thriller van Linda Jansma, altijd een moment om weer naar uit te kijken. Niet voor niets, want het is weer een topper!

In ‘Verbroken’ draait het om professioneel hacker Mara. Mara heeft een beladen verleden. Haar twee kinderen Jamil en Isra zijn door hun vader ontvoerd naar Irak.  Na een moeizame tijd is ze voor zichzelf begonnen en in opdracht hackt ze legaal beveiligingssystemen van bedrijven. Dit doet ze om lekken en vreemde zaken op te sporen. Bij haar laatste opdracht stuit ze op een vreemd IP-adres, als ze het onderzoekt staat binnen een mum van tijd haar hele leven op zijn kop.

Mara woont in een appartementencomplex. Rudi woont daar ook. Ze zijn goeie maatjes, al zou Rudi best meer willen. Mara niet, ze is terughoudend. Ze heeft een beladen rugzak. Mara moet haar twee kinderen al jaren missen, de dood van haar man Michael en de naweeën van haar ex Juda, die ook de kinderen ontvoerd heeft maken haar leven niet al te makkelijk. Ze bijt zich dan ook graag vast in opdrachten voor haar bedrijf. De opdracht van Richard Moorman lijkt een leuke opdracht, een mediabedrijf waar ze alles mag onderzoeken om te checken of alles goed en veilig verloopt.

Daarnaast volg je ook de verhaallijn van een Arabische vrouw. Ze is meedogenloos en ruimt zonder gevoel mensen uit de weg. Later blijkt dit Imara te zijn. Ze wil maar één ding, de gegevens hebben die Mara getraceerd heeft in het systeem, maar ze wil vooral dat alle plannen doorgaan die ze in haar hoofd heeft zitten. Met slimme chantage zet ze Mara voor onmenselijke dilemma’s.

‘Verbroken’ is een goed onderhoudende thriller, waar duidelijk veel research voor is gedaan. Linda Jansma gaat diep in op de technieken van het hacken. Persoonlijk vond ik dat erg interessant om te lezen. Ook laat deze thriller zien hoe mensen gemanipuleerd worden met nieuwsfeiten. Dat wat je ziet bij het journaal, in werkelijkheid heel anders in elkaar kan zitten.

Linda Jansma brengt ook terreur ter sprake in deze thriller. Misschien wel het meest enge deel van het boek. Hoe dichtbij terreur wel niet kan zijn. Moeilijke onderwerpen, maar Linda schuwt ze niet, ze verweeft al die elementen tot een gruwelijke thriller, die op het eind zenuwslopend wordt.

Keuzes, levensvragen… Mara kampt ermee. Dan de hoop op een goed einde. Wat toch weer anders verloopt dat ik had verwacht. ‘Verbroken is daardoor onvoorspelbaar, verrassend en eng. De dreiging van terreur, maar ook weer de duidelijke les dat niets op internet veilig is. ‘Verbroken’ is een erg goede thriller!


Reageer op: Verbroken van Linda Jansma

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten