12 september 2015

Even ontspannen, mevrouw van Mieke Kerkhof

Het is momenteel een blijde boel in bloggersland. Er zijn een aantal (boek)bloggers die ik online volg in blijde verwachting. Ik dacht, laat ik er leuk op inhaken met een komische bundel met anekdotes van gynaecologe Mieke Kerkhof.

Mieke verzamelde diverse anekdotes die ze hoorde van collega’s over vrouwen in hun spreekkamer, situaties in de verloskamer en op de poli. Ook deelt ze haar verzameling foto’s van vroeger en nu. ‘Even ontspannen, mevrouw’ is een vermakelijke bundel, met een Brabantse twist.

Mieke Kerkhof is gynaecologe in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Ze strikte Brigitte Kaandorp om het voorwoord te schrijven en benaderde Claudia de Breij en Freek de Jonge voor een persoonlijke bijdrage. ‘Even ontspannen, mevrouw’ gaat over jonge moeders, maar ook over vrouwen op leeftijd die het spreekuur van de gynaecologe bezoeken. Daarnaast krijgen ze ook mannen op het spreekuur, wat soms voor komische situaties zorgt.

De anekdotes zijn kort, makkelijk te lezen voor tussendoor. Dan weer hilarisch, dan weer ontroerend. Een bonte verzameling mensen, uit alle rangen en standen passeren de revue. Mieke Kerkhof blikt ook terug op vroeger en nu. Het vooroordeel dat ze als arts soms steevast als zuster wordt aangesproken en hoe ongemakkelijk vroeger een gynaecologe bezoekje voor vrouwen was. Vooral de foto’s zijn erg mooi en laten de verschillen tussen vroeger en nu goed zien.

4 reacties

 • 12 september, 2015 om 20:17
  Wollige Wolkjes zegt:

  Lijkt me een leuke boek om zo eens tussendoor te lezen!


  Wollige Wolkjes
  Beantwoorden

 • 13 september, 2015 om 08:54
  Jantine zegt:

  Ik ga dit boek ook eens op mijn lezen-lijstje schrijven 🙂
  En leuk he, al die bloggers die in verwachting zijn? 😀


  Jantine
  Beantwoorden

  • 13 september, 2015 om 18:29
   Leesdame zegt:

   Ja ik vind het heel leuk 😀
   En steeds komen er meer bloggers bij die een kindje verwachten. Echt gaaf om alles te volgen, sommige ken ik ook al heel lang, van de begintijd al, dus extra leuk!


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: