Even ontspannen, mevrouw van Mieke Kerkhof

even ontspannen mevrouw coverHet is momenteel een blijde boel in bloggersland. Er zijn een aantal (boek)bloggers die ik online volg in blijde verwachting. Ik dacht, laat ik er leuk op inhaken met een komische bundel met anekdotes van gynaecologe Mieke Kerkhof.

Mieke verzamelde diverse anekdotes die ze hoorde van collega’s over vrouwen in hun spreekkamer, situaties in de verloskamer en op de poli. Ook deelt ze haar verzameling foto’s van vroeger en nu. ‘Even ontspannen, mevrouw’ is een vermakelijke bundel, met een Brabantse twist.

Mieke Kerkhof is gynaecologe in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Ze strikte Brigitte Kaandorp om het voorwoord te schrijven en benaderde Claudia de Breij en Freek de Jonge voor een persoonlijke bijdrage. ‘Even ontspannen, mevrouw’ gaat over jonge moeders, maar ook over vrouwen op leeftijd die het spreekuur van de gynaecologe bezoeken. Daarnaast krijgen ze ook mannen op het spreekuur, wat soms voor komische situaties zorgt.

De anekdotes zijn kort, makkelijk te lezen voor tussendoor. Dan weer hilarisch, dan weer ontroerend. Een bonte verzameling mensen, uit alle rangen en standen passeren de revue. Mieke Kerkhof blikt ook terug op vroeger en nu. Het vooroordeel dat ze als arts soms steevast als zuster wordt aangesproken en hoe ongemakkelijk vroeger een gynaecologe bezoekje voor vrouwen was. Vooral de foto’s zijn erg mooi en laten de verschillen tussen vroeger en nu goed zien.

 


4 reacties

 • 12 september, 2015 om 20:17
  Wollige Wolkjes zegt:

  Lijkt me een leuke boek om zo eens tussendoor te lezen!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Wollige Wolkjes Beantwoorden

  • 12 september, 2015 om 20:31
   Leesdame zegt:

   Klopt, ook als je niet zwanger bent is het een leuk boek 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 13 september, 2015 om 08:54
  Jantine zegt:

  Ik ga dit boek ook eens op mijn lezen-lijstje schrijven 🙂
  En leuk he, al die bloggers die in verwachting zijn? 😀

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

  • 13 september, 2015 om 18:29
   Leesdame zegt:

   Ja ik vind het heel leuk 😀
   En steeds komen er meer bloggers bij die een kindje verwachten. Echt gaaf om alles te volgen, sommige ken ik ook al heel lang, van de begintijd al, dus extra leuk!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Even ontspannen, mevrouw van Mieke Kerkhof

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten