5 september 2015

Het bucketlist boek van Elise de Rijck

Dit is zo’n gaaf doe-boek! Hier word je gewoon happy en gemotiveerd van! Ik weet zeker dat er heel wat dingen in het boek staan, waarvan je denkt: wow dat wil ik ook nog eens doen!

Elise de Rijck besloot dat ze 30 dingen wilde gaan doen voor ze 30 zou worden. Een bucketlist dus. Één van die dingen was een boek uitbrengen. Ze bracht -hoe toepasselijk-  een bucketlist boek uit. Met maar liefst 500 (!) bucketlist-tips. Die je één voor één kunt afstrepen. Inclusief uitleg hoe je je eigen lijst samenstelt en natuurlijk ook de ruimte om je eigen lijst samen te stellen.

Elise de Rijck wilde graag verstoppertje spelen bij Ikea. Droom groot, schrijf het op en dan ben je er meer mee bezig, is haar devies. Ze trommelde heel veel mensen op en geloof het of niet: Ikea ging akkoord en er werd verstoppertje gespeeld.

Elise de Rijck inspireerde hiermee iedereen die iets wilde doen met bucketlists. Ze adviseert: wissel het af. Grote wensen en kleine haalbare wensen. Als inspiratie geeft ze al 500 leuke en originele tips die je af kunt strepen in het boek en waar je eventueel ook bewijs bij kunt plakken. Het leuke is dat heel veel haalbaar is en een aantal dingen al makkelijk af te strepen zijn. Het boek is opgeleukt met quotes en een speelse lay-out. Het is duidelijk een doe-boek en geen leesboek.

Er staan ook wat lastige doe-dingen tussen, je 50e bruiloft vieren of een stap op de maan zetten, of in alle oceanen een keer gezwommen hebben. Maar ook ludieke zaken: een overdosis chocola eten (of chips, olijven, wat je wilt), een koe melken, je haarkleur radicaal veranderen. Simpele haalbare dingen als: een televisieserie-marathon houden, van een lange (water)glijbaan af glijden, jezelf een brief sturen etc. Juist die simpele dingen maken het makkelijker om gemotiveerder te blijven voor die grote wensen. Terwijl ik door het boek bladerde, dacht ik: ‘oh wow, dat wil ik inderdaad nog eens doen in mijn leven!’. Zoals bijvoorbeeld in zee zwemmen, op het strand blijven als de zon ondergaat, 24 uur wakker blijven etc.

Uiteindelijk kun je natuurlijk ook je eigen lijst samenstellen en je vorderingen bijhouden. Het boek is ook heel interactief opgezet! Je belevenissen en ervaringen met ‘Het bucketlist boek’ kun je bijhouden op de site van ‘Het bucketlist boek’  en met de hashtag #abucketlistlife kun je in je social media je foto’s en je tweets delen als je weer wat afstreept van je bucketlist.

‘Het bucketlist boek’ laat zien dat je het leven zelf leuker en sprankelender kunt maken en ook om daadwerkelijk iets te gaan doen met al die wensen die in je hoofd zitten, maar nooit naar buiten komen. Het boek daagt je uit om het op te schrijven, of om de stappen te volgen in het boek. En okay, die stap op de maan lijkt onmogelijk, 50 jaar getrouwd zijn haal ik waarschijnlijk ook niet, maar een slang om mijn nek en een koe melken moet toch echt wel lukken. Al hoop ik wel dat een tarantula vasthouden ver buiten mijn bereik blijft…

Vertel eens… welke (grappige, originele) dingen wil jij nog eens doen in je leven? Don’t worry… niets is te gek!