Het bucketlist boek van Elise de Rijck

het bucketlist boek coverDit is zo’n gaaf doe-boek! Hier word je gewoon happy en gemotiveerd van! Ik weet zeker dat er heel wat dingen in het boek staan, waarvan je denkt: wow dat wil ik ook nog eens doen!

Elise de Rijck besloot dat ze 30 dingen wilde gaan doen voor ze 30 zou worden. Een bucketlist dus. Één van die dingen was een boek uitbrengen. Ze bracht -hoe toepasselijk-  een bucketlist boek uit. Met maar liefst 500 (!) bucketlist-tips. Die je één voor één kunt afstrepen. Inclusief uitleg hoe je je eigen lijst samenstelt en natuurlijk ook de ruimte om je eigen lijst samen te stellen.

Elise de Rijck wilde graag verstoppertje spelen bij Ikea. Droom groot, schrijf het op en dan ben je er meer mee bezig, is haar devies. Ze trommelde heel veel mensen op en geloof het of niet: Ikea ging akkoord en er werd verstoppertje gespeeld.

Elise de Rijck inspireerde hiermee iedereen die iets wilde doen met bucketlists. Ze adviseert: wissel het af. Grote wensen en kleine haalbare wensen. Als inspiratie geeft ze al 500 leuke en originele tips die je af kunt strepen in het boek en waar je eventueel ook bewijs bij kunt plakken. Het leuke is dat heel veel haalbaar is en een aantal dingen al makkelijk af te strepen zijn. Het boek is opgeleukt met quotes en een speelse lay-out. Het is duidelijk een doe-boek en geen leesboek.

Er staan ook wat lastige doe-dingen tussen, je 50e bruiloft vieren of een stap op de maan zetten, of in alle oceanen een keer gezwommen hebben. Maar ook ludieke zaken: een overdosis chocola eten (of chips, olijven, wat je wilt), een koe melken, je haarkleur radicaal veranderen. Simpele haalbare dingen als: een televisieserie-marathon houden, van een lange (water)glijbaan af glijden, jezelf een brief sturen etc. Juist die simpele dingen maken het makkelijker om gemotiveerder te blijven voor die grote wensen. Terwijl ik door het boek bladerde, dacht ik: ‘oh wow, dat wil ik inderdaad nog eens doen in mijn leven!’. Zoals bijvoorbeeld in zee zwemmen, op het strand blijven als de zon ondergaat, 24 uur wakker blijven etc.

Uiteindelijk kun je natuurlijk ook je eigen lijst samenstellen en je vorderingen bijhouden. Het boek is ook heel interactief opgezet! Je belevenissen en ervaringen met ‘Het bucketlist boek’ kun je bijhouden op de site van ‘Het bucketlist boek’  en met de hashtag #abucketlistlife kun je in je social media je foto’s en je tweets delen als je weer wat afstreept van je bucketlist.

‘Het bucketlist boek’ laat zien dat je het leven zelf leuker en sprankelender kunt maken en ook om daadwerkelijk iets te gaan doen met al die wensen die in je hoofd zitten, maar nooit naar buiten komen. Het boek daagt je uit om het op te schrijven, of om de stappen te volgen in het boek. En okay, die stap op de maan lijkt onmogelijk, 50 jaar getrouwd zijn haal ik waarschijnlijk ook niet, maar een slang om mijn nek en een koe melken moet toch echt wel lukken. Al hoop ik wel dat een tarantula vasthouden ver buiten mijn bereik blijft…

Vertel eens… welke (grappige, originele) dingen wil jij nog eens doen in je leven? Don’t worry… niets is te gek!


3 reacties

Reageer op: Het bucketlist boek van Elise de Rijck

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten