Vive la France van Linda van Rijn

Vive la France coverOkay… er zijn boeken die zijn fout, maar die lezen wel erg lekker weg. Net zoiets als snacks, die zijn niet gezond, maar eten wel lekker weg 😉

Esther, Rob en hun dochter Isa gaan kamperen in Frankrijk. Ze komen op een leuke camping terecht, maar Rob doet van alles behalve vakantie vieren. Hij is alleen met zijn telefoon bezig en dat stoort Esther mateloos. Op een dag besluit Rob halsoverkop te veranderen van camping. Esther en Isa willen niet, maar geven Rob toch zijn zin. Als Esther met Isa terugkomt van een dagje Parijs treft ze een rampscenario aan…

Terwijl ik dit boek las moest ik een aantal keer grinniken. Wat is dit boek eigenlijk fout… zo fout dat het ook weer leuk wordt om te lezen. Er zitten her en der wat fouten in, het verhaal wordt ook nergens écht spannend en de clou is ook wel een beetje weird… Maar goed, eerlijk is eerlijk, ‘Vive la France’ leest ook wel lekker weg. Het boek is in no time uit. En echt saai is het ook niet.

Ik had nog nooit iets van Linda van Rijn gelezen.  Er gaan her en der geruchten dat Linda van Rijn net als Suzanne Vermeer ook een pseudoniem zou zijn. Wat daar van waar is, weet ik niet. Ze schrijft in ieder geval vakantiethrillers. Al vond ik ‘Vive la France’ nou niet echt thrillerachtig. Eerder een vakantieroman, met op het eind een thrillertwist. Ik noem het dan liever “thriller light”.

Ik snap het doel van dit soort boeken wel hoor. Ze zijn makkelijk leesbaar, goed om even tussendoor te pakken, makkelijk voor in de koffer en voor op het strand. Niets mis mee. Maar als je een echte inhoudelijke thriller verwacht, kom je wel bedrogen uit. ‘Vive la France’ leest lekker en is ergens ook wel vermakelijk, maar blijft niet hangen en raakte me niet vanbinnen. Daarvoor blijft alles teveel aan de oppervlakte kleven.

Kortom… leuk voor tussendoor. Want ja, het was duidelijk  ‘hap-slik-weg’ bij mij.

 


2 reacties

Reageer op: Vive la France van Linda van Rijn

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten