26 augustus 2015

Vive la France van Linda van Rijn

Okay… er zijn boeken die zijn fout, maar die lezen wel erg lekker weg. Net zoiets als snacks, die zijn niet gezond, maar eten wel lekker weg!

Esther, Rob en hun dochter Isa gaan kamperen in Frankrijk. Ze komen op een leuke camping terecht, maar Rob doet van alles behalve vakantie vieren. Hij is alleen met zijn telefoon bezig en dat stoort Esther mateloos. Op een dag besluit Rob halsoverkop te veranderen van camping. Esther en Isa willen niet, maar geven Rob toch zijn zin. Als Esther met Isa terugkomt van een dagje Parijs treft ze een rampscenario aan…

Terwijl ik dit boek las moest ik een aantal keer grinniken. Wat is dit boek eigenlijk fout… zo fout dat het ook weer leuk wordt om te lezen. Er zitten her en der wat fouten in, het verhaal wordt ook nergens écht spannend en de clou is ook wel een beetje weird… Maar goed, eerlijk is eerlijk, ‘Vive la France’ leest ook wel lekker weg. Het boek is in no time uit. En echt saai is het ook niet.

Ik had nog nooit iets van Linda van Rijn gelezen.  Er gaan her en der geruchten dat Linda van Rijn net als Suzanne Vermeer ook een pseudoniem zou zijn. Wat daar van waar is, weet ik niet. Ze schrijft in ieder geval vakantiethrillers. Al vond ik ‘Vive la France’ nou niet echt thrillerachtig. Eerder een vakantieroman, met op het eind een thrillertwist. Ik noem het dan liever “thriller light”.

Ik snap het doel van dit soort boeken wel hoor. Ze zijn makkelijk leesbaar, goed om even tussendoor te pakken, makkelijk voor in de koffer en voor op het strand. Niets mis mee. Maar als je een echte inhoudelijke thriller verwacht, kom je wel bedrogen uit. ‘Vive la France’ leest lekker en is ergens ook wel vermakelijk, maar blijft niet hangen en raakte me niet vanbinnen. Daarvoor blijft alles teveel aan de oppervlakte kleven.

Kortom… leuk voor tussendoor. Want ja, het was duidelijk  ‘hap-slik-weg’ bij mij.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: