Obstructie van Suzanne Hazenberg

Obstructie coverTe weinig spanning voor een thriller, maar ook weer net geen roman: dit boek laat zich niet makkelijk onderbrengen in een genre. ‘Obstructie’ is echter wel origineel en het verhaal is niet echt geschikt om te lezen voor het eten.

Dink is bijna 50 en al bijna 25 jaar getrouwd. Op zijn werk is de sfeer om te snijden, zijn baas is een klootzak en zijn collega’s zijn gluiperig. Maar het allervervelendste is toch wel zijn probleem in het kleine kamertje. Dink heeft problemen met zijn stoelgang en dat beïnvloedt werkelijk alles in zijn dagelijkse leven.

Na een lange periode zwoegen op het toilet, besluit hij zich te laten onderzoeken. De arts denkt aan obstructie, oftewel een belemmering in zijn darm. Na verder onderzoek blijkt hij darmkanker te hebben. Hij is echter veel te laat en de kans op genezing is uitgesloten, omdat de kanker al uitgezaaid is. Hij heeft nog een half jaar.

In dat half jaar kan hij nog van alles doen. Zijn vrouw Barbara stelt voor om op vakantie te gaan. Maar Dink zelf heeft één heel ander idee over zijn laatste wensen. Zijn arrogante baas Marcus de Kandell vermoorden… Want, wat heeft hij nou te verliezen? Na al die vernederingen zijn baas straffen en al dood zijn als de rechtszaak nog moet beginnen. Het idee krijgt steeds meer vorm in zijn hoofd en dan begint hij voorbereidingen te treffen…

Spannend wordt het boek nergens. Alleen op het einde zit er wat spanning in als Dink zijn moordplan gaat uitwerken. Maar het grootste deel leest echt als een roman. Het verhaal is ook nergens zielig, eerder vermakelijk. De hoofdpersoon zit vol zelfspot en de situaties waar hij in verzeild raakt zijn boeiend om te lezen. Dink is een lieve echtgenoot en vader, maar zijn karakter is gevormd door zijn (slopende) baan en de tiran van een baas. Barbara is een lieve en respectvolle echtgenote, die erg sterk naar voren komt in dit boek.

De passages van de toiletgang zijn uitgebreid. Dink kampt er behoorlijk mee en dat is een essentieel onderdeel van het boek. De verdere onderzoeken worden ook zeer gedetailleerd omschreven, daar moet je maar net tegen kunnen en lezen voor de avondmaaltijd is misschien ook niet zo verstandig. Suzanne Hazenberg vermengt ook andere onderwerpen in het verhaal. Dink is heel geïnteresseerd in ruimtevaart en de maanlandingen. Diverse weetjes over maanlandingen passeren dan ook regelmatig de revue. De obstructie staat niet alleen voor de belemmering in de darm, maar ook voor de belemmering in Dink’s leven.

‘Obstructie’ is een mooi afgewerkt verhaal, met een onverwacht einde, wat heel anders verliep dan ik had verwacht. Tja, duidelijk een origineel en gedurfd boek, gezien de thema’s en de gedetailleerde beschrijvingen. Maar zeker ook een aanrader!

 

 

 


Reageer op: Obstructie van Suzanne Hazenberg

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten