Thriller van Suzanne Hazenberg

thriller coverIk zit momenteel in een “Suzanne Hazenberg fase”, oftewel: ik lees al haar boeken nu achter elkaar. Ik moet er nog eentje: ‘Eet’. Maar vandaag bespreek ik ‘Thriller’. Een uitgesproken titel voor een thriller.

Ymke de Ruyter is scenarioschrijfster bij een dagelijkse soap en is moeder van vier kinderen en getrouwd met Andy. Ymke droomt over het schrijven van een thriller, maar een echt idee heeft ze niet. Haar eigen leven wordt een thriller als ze tijdens het opruimen een tas vol met uitgetrokken plukken haar vindt. Later blijkt het vriendinnetje  van zoon Lloyd en nog een meisje vermist te zijn. Er komt een onderzoek.

Vanaf dan staat alles bij de familie de Ruyter op zijn kop. Ymke wil graag in de goedheid van haar eigen kinderen geloven, maar het wordt haar wel moeilijk gemaakt. Britt blijkt samen met haar vriendin Daphne dood in de Vecht te liggen. Wie is hier verantwoordelijk voor en wie van haar gezin spreekt de waarheid?

Suzanne Hazenberg is scenarioschrijfster bij GTST, in de boeken schrijft Ymke ook voor een soapserie, die toevallig ook om acht uur op tv verschijnt. Het is leuk om een inkijkje in die wereld te krijgen met dit boek, want Suzanne laat Ymke strijden met deadlines, naar een feestje gaan en kampen met keuzes of welke kant ze op moet gaan met de soappersonages en hoe zoiets te werk gaat.

Daarnaast neemt Suzanne Hazenberg ook de thrillerwereld wat op de hak, althans, ze laat dat Ymke doen. Ymke wil graag een thriller schrijven, maar dan wel een thriller die wat verdergaat dan de gemiddelde thriller waar de hoofdpersoon een mok thee maakt en in bad gaat liggen. Om even later Ymke in bad te laten liggen met een mok thee. Ik begreep het wel. Veel thrillers lijken op elkaar. Vond het wel een leuke knipoog zo tussen de regels door.

‘Thriller’ is een whodunnit, maar ik wist al wie het gedaan had. Niet omdat dit al te voorspellen was, maar simpelweg: ik had ‘De debutant’ al gelezen. ‘De debutant’ is het vervolg op ‘Thriller’ en daarom wist ik eigenlijk al grotendeels van de hoed en de rand. Maar toch genoot ik wederom van de boeiende schrijfstijl, het karakter van Ymke en het reilen en zeilen in haar gezin. Eigenlijk hoop ik dat er ooit nog een vervolg komt op ‘De debutant’, omdat ik toch wel benieuwd ben naar hoe het verder gaat met Ymke en haar gezin.

Ik vond het interessant om nu in de voorgeschiedenis te duiken. Hierdoor kon ik ‘De debutant’ nog beter begrijpen. En dan was er nog Flynn, de lieve hond van het gezin. Beetje ontroerd las ik over hem in ‘Thriller’, maar ook een beetje wee gevoel, omdat ik natuurlijk ook wist wat er met Flynn gebeurd is in ‘De debutant’.

Normaal lees ik boeken op volgorde, bij deze boeken toevallig niet. Ik vond ‘Thriller’ er niet minder om. En okay, ik wist natuurlijk wie verantwoordelijk was, maar ik voelde toch die onderhuidse spanning tot het eind erg goed. Er gebeuren namelijk meer dingen. Zo kom je er ook achter waarom het met dochter Lynn niet goed ging en leerde ik de gezinssamenstelling beter kennen. Ook de weetjes rondom het schrijven bij een soap vond ik wel boeiend om te lezen.

Ik heb me goed vermaakt met ‘Thriller’. Spijt heb ik niet dat ik de boeken andersom heb gelezen, maar wil jij dat liever niet doen, wat ik overigens goed begrijp, zal ik voor de duidelijkheid nog kort en bondig de juiste volgorde aangeven: ‘Thriller’ en dan ‘De debutant’.

Dan is ‘Thriller nog spannender, want dan kan je lekker raden naar wie het gedaan heeft! 😉


2 reacties

Reageer op: Thriller van Suzanne Hazenberg

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten