Flawless van Amanda Rijff

flawless coverVandaag een beautyboek op mijn blog en dit keer van Amanda Rijff. Zij is een zeer getalenteerde visagiste en vooral bekend om de “flawless look”. Oftewel: heel natuurlijk opgemaakt, waarbij het lijkt alsof je nauwelijks make-up draagt.

Ik had Amanda Rijff al eens voorbij zien komen in diverse Youtube filmpjes. Haar manier van opmaken sprak mij aan en dus heb ik de loop der tijd aardig wat adviezen van haar opgevolgd. Ik had ook al een tijdje haar boek in mijn bezit. Tijd om dat boek te lezen en te bespreken!

Beautyboek
In dit boek neemt Amanda Rijff je mee in de wereld van make-up en innerlijke schoonheid. Ze geeft adviezen om je huid van binnen en van buiten goed te verzorgen. Ze deelt hierbij ook haar eigen rituelen en routines. Daarnaast deelt ze anekdotes uit haar verleden, hoe ze met beauty in aanraking kwam en als klein meisje haar lippen borstelde met de tandenborstel, zodat ze roder werden en het eruitzag alsof ze lipstick droeg.

Uiteraard deelt ze ook de stappen naar een “flawless face”. Sinds ik deze look ken pas ik de stappen dagelijks toe. De methode zorgt ervoor dat je een fris en wakker gezicht hebt met een gezonde glow. Het plamuureffect blijft hierbij dan ook achterwege. De stappen had ik vaak genoeg gezien via Youtube, maar in het boek wordt dit schriftelijk uitgelegd.

Adviezen
Verder deelt Amanda Rijff adviezen over de juiste kwasten, verzorgingsproducten en natuurlijk haar favoriete make-up. Die overigens vrij duur is… Er is een hoofdstuk met adviezen voor make-up voor de donkere huid. Ook laat ze andere mensen aan het woord. Over bijvoorbeeld haarverzorging en over sport. Alles wordt rijkelijk voorzien van foto-materiaal en quotes.

Wat betreft de adviezen… Het valt me op dat in beautyboeken (en ook in boeken over de huid) mensen elkaar vaak tegenspreken. Waarbij je in het ene boek leest dat je absoluut niet te vaak moet scrubben, staat in het andere boek weer dat je het minstens twee keer per week moet doen. Zegt de een dat je mascara aan moet brengen op je onderste wimpers, waarop de ander weer zegt: beslist niet!

Tja, ik zelf haal alleen de adviezen eruit waar ik iets mee kan en waarvan ik denk dat het iets toevoegt. Haal er dus gewoon uit wat voor jou van toepassing is, of kan zijn en laat de rest lekker achterwege als dat niet goed voelt voor jou. En nee, ik doe geen mascara op de onderste wimpers 😉

Naslagwerk
Je kan het ook gemakkelijk gebruik als naslagwerk, omdat het boek handig is opgedeeld. Wil je bijvoorbeeld weten welke kwast je het beste voor blush kunt gebruiken, dan vind je dat meteen terug onder het stuk over de kwasten.

De producten die worden aangeraden zijn vrij prijzig en niet al te gemakkelijk verkrijgbaar. Er worden enkele budgetproducten aangeraden, maar de meeste aanraders zijn high end merken. Zoals La Mer en Sisley en ook vrij veel aanraders van Laura Mercier. Maar Amanda geeft aan dat je in principe voor elk budget goede producten kunt vinden als je goed weet wat je nodig hebt.

Het boek is heel breed georiënteerd, voor jong en oud en voor alle huidtypes. Daarnaast is het boek opgeleukt met foto’s en anekdotes uit Amanda’s werk en verhalen uit haar verleden en herinneringen aan haar eerste make-up. Leuk voor beauty-liefhebbers!

 

 


Reageer op: Flawless van Amanda Rijff

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten