10 januari 2018

Flawless van Amanda Rijff

Vandaag een beautyboek op mijn blog en dit keer van Amanda Rijff. Zij is een zeer getalenteerde visagiste en vooral bekend om de “flawless look”. Oftewel: heel natuurlijk opgemaakt, waarbij het lijkt alsof je nauwelijks make-up draagt.

Ik had Amanda Rijff al eens voorbij zien komen in diverse Youtube filmpjes. Haar manier van opmaken sprak mij aan en dus heb ik de loop der tijd aardig wat adviezen van haar opgevolgd. Ik had ook al een tijdje haar boek in mijn bezit. Tijd om dat boek te lezen en te bespreken!

Beautyboek

In dit boek neemt Amanda Rijff je mee in de wereld van make-up en innerlijke schoonheid. Ze geeft adviezen om je huid van binnen en van buiten goed te verzorgen. Ze deelt hierbij ook haar eigen rituelen en routines. Daarnaast deelt ze anekdotes uit haar verleden, hoe ze met beauty in aanraking kwam en als klein meisje haar lippen borstelde met de tandenborstel, zodat ze roder werden en het eruitzag alsof ze lipstick droeg.

Uiteraard deelt ze ook de stappen naar een “flawless face”. Sinds ik deze look ken pas ik de stappen dagelijks toe. De methode zorgt ervoor dat je een fris en wakker gezicht hebt met een gezonde glow. Het plamuureffect blijft hierbij dan ook achterwege. De stappen had ik vaak genoeg gezien via Youtube, maar in het boek wordt dit schriftelijk uitgelegd.

Adviezen

Verder deelt Amanda Rijff adviezen over de juiste kwasten, verzorgingsproducten en natuurlijk haar favoriete make-up. Die overigens vrij duur is… Er is een hoofdstuk met adviezen voor make-up voor de donkere huid. Ook laat ze andere mensen aan het woord. Over bijvoorbeeld haarverzorging en over sport. Alles wordt rijkelijk voorzien van foto-materiaal en quotes.

Wat betreft de adviezen… Het valt me op dat in beautyboeken (en ook in boeken over de huid) mensen elkaar vaak tegenspreken. Waarbij je in het ene boek leest dat je absoluut niet te vaak moet scrubben, staat in het andere boek weer dat je het minstens twee keer per week moet doen. Zegt de een dat je mascara aan moet brengen op je onderste wimpers, waarop de ander weer zegt: beslist niet!

Tja, ik zelf haal alleen de adviezen eruit waar ik iets mee kan en waarvan ik denk dat het iets toevoegt. Haal er dus gewoon uit wat voor jou van toepassing is, of kan zijn en laat de rest lekker achterwege als dat niet goed voelt voor jou. En nee, ik doe ook geen mascara op de onderste wimpers.

Naslagwerk

Je kan het ook gemakkelijk gebruik als naslagwerk, omdat het boek handig is opgedeeld. Wil je bijvoorbeeld weten welke kwast je het beste voor blush kunt gebruiken, dan vind je dat meteen terug onder het stuk over de kwasten.

De producten die worden aangeraden zijn vrij prijzig en niet al te gemakkelijk verkrijgbaar. Er worden enkele budgetproducten aangeraden, maar de meeste aanraders zijn high end merken. Zoals La Mer en Sisley en ook vrij veel aanraders van Laura Mercier. Maar Amanda geeft aan dat je in principe voor elk budget goede producten kunt vinden als je goed weet wat je nodig hebt.

Het boek is heel breed georiënteerd, voor jong en oud en voor alle huidtypes. Daarnaast is het boek opgeleukt met foto’s en anekdotes uit Amanda’s werk en verhalen uit haar verleden en herinneringen aan haar eerste make-up. Leuk voor beauty-liefhebbers!