Ik nog wel van jou van Elke Geurts

in nog wel van jou cover‘Ik nog wel van jou’ is een mooie en pijnlijke roman van de Nederlandse auteur Elke Geurts. Ze schrijft ook columns voor Trouw.

E.G. is schrijfster, moeder én houdt nog zielsveel van haar man. Maar man houdt niet meer van haar en wil scheiden. Voor E. lijkt het een droom en ze gelooft het ook niet. Ze delen immers 24 jaar, twee dochters en alles lijkt toch stabiel? Toch wil man weg, maar man blijft dingen doen met het gezin en dat geeft E. weer hoop. E. blijft geloven dat het goed gaat komen en schrijft het op en probeert zo haar toekomst te sturen. Maar man wil toch echt weg.

Geen namen
Het eerste wat opvalt is dat er geen namen zijn. E. is de hoofdpersoon en haar man wordt gewoon ‘man’ genoemd in het boek. De dochters worden genoemd als ‘de meisjes’. Dat lijkt afstandelijk, maar zodra je doorkrijgt dat je meeleest in het leven van Elke Geurts zelf is alle afstand weg en zit je dicht op het verhaal.

E. blijft geloof hebben dat het goedkomt en man blijft wispelturig. Dan slaapt hij weer apart in de logeerkamer, maar dan kruipt hij weer bij E. in bed. Logisch dat E. hoop blijft houden, man blijft het vlammetje aanwakkeren door zijn aparte gedrag. Zo gaat dit bijna anderhalf jaar door. Als lezer werd ik kwaad op hem, waarom maakt hij geen duidelijke stappen?

Rauw en pijnlijk mooi
Elke Geurts schrijft ontzettend mooi en daarnaast deelt ze quotes uit literaire werken. Uit dat werk haalt ze ook inspiratie. Ook volgen we E. bij het geven van schrijfcursussen aan studenten in een bedompte en vochtige kelder. Hierbij gebruikt ze haar huwelijksproblemen als inspiratie voor de opdrachten.

E. is ook een moeder, van twee meisjes. E. doet enorm haar best om de perfecte moeder en de perfecte vrouw te zijn, want misschien besluit de man toch te blijven. Of roept hij misschien ‘grapje’. Tussen de regels voel ik de pijn en het rauwe besef van E. dat man echt niet terugkomt. Hoop doet leven, maar hoop kan ook pijnlijk aanvoelen op een teer hart.

Blijven lezen
Elke avond kruip ik met ‘Ik nog wel van jou’ in bed en ga ik verder. Net als E. begin ik zelf ook bijna te hopen op een goede afloop. E. hoopt dat ze met het schrijven het verhaal misschien onbewust wel positiever kan maken. Steeds stop ik even. Ik wil het boek niet uitlezen. De stijl van Elke Geurts is zo mooi en sommige mooie quotes blijf ik opnieuw lezen. Ik maak ‘ezelsoortjes’ op mijn e-reader en markeer de mooie quotes om ze later terug te vinden. Ik heb er een paar uitgevist om hier te delen.

“Ik hoop altijd dat de dingen in het echt niet gebeuren, en het leven juist een stapje voor te zijn door het alvast op te schrijven”

“Ik probeerde niet naar de stilte te luisteren, dan ga je er vanzelf iets in horen.”

“Wanneer je ware karakter zich toonde als er niemand was die keek, was ik dit dan?”

Dan is het boek uit…
Het is uit… E. heeft haar verhaal gedaan. Ik heb kennisgemaakt met Elke Geurts en wil nu nog meer van haar lezen. ‘Ik nog wel van jou’ is een literaire roman over loslaten, liefde en vooral over hoop. Hoop in alle facetten. Ik blijf erbij, dit boek is pijnlijk mooi!


2 reacties

Reageer op: Ik nog wel van jou van Elke Geurts

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten