5 januari 2018

In naam van de vader (dl 3) van Linda Jansma

Ik sloot 2017 af met Linda Jansma en begon 2018 ook met Linda Jansma haha. Ik las deel 3 van de mini-serie ‘In naam van de vader’ via Kobo Plus. Dit deel vond ik tot nu toe het leukst en ook het smeuïgst…

In deel 3 duik je verder in het web vol intriges in en rond de familie van Foreest. Dit keer draait het vooral om wroeging bij sommige personages. Zo voelt Renée zich niet meer zo goed bij het vreemdgaan. Maar ook zoon Ties wil het liefst zijn leven weer op de rit hebben. Helaas gaat dat niet zo gemakkelijk. Ties raakt namelijk nog verder verstrikt in de drugswereld, terwijl hij het liefst eruit wil stappen.

Macht en geheimen

Francis van Foreest zit vooral met het verleden in zijn maag, het hangt als een molensteen om zijn nek, beter gezegd: ligt in zijn tuin… Ondertussen probeert hij de schade voor zoon Ties te beperken. Helena van Foreest heeft geen flauw benul waar haar man Tobias Landman mee bezig is, zelf heeft ze nu haar zinnen gezet op het pottenbakken. Tobias Landman heeft naast het vreemdgaan ondertussen ook nog wat andere geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Dan is er nog Judith, die werkt als prostituee in de club van Mathijs van Foreest. Zij doet dit werk om iets uit te zoeken over de familie van Foreest. Ondertussen krijgt Ties steeds meer warmere gevoelens voor Judith, maar zijn die ook wederzijds?! En dan is er ook nog de allesomvattende macht van Paul Verduin over de familie van Foreest.

Lekker leesbaar soapverhaal

Het leest echt als een spannend en smeuïg soapverhaal en Linda Jansma heeft het lekker leesbaar opgeschreven. Daarnaast heeft ze ook weer open lijntjes uitgezet voor deel 4. Uiteraard met een grote cliffhanger op het eind! De ellende is bij de personages nu zo groot, dat ik me afvraag hoe dit in het laatste deel nog goed kan komen.

Deze serie moet je trouwens echt op volgorde lezen, omdat elk deel verdergaat waar het vorige gestopt is. Ook zijn de verhoudingen en de geheimen onduidelijk als je het niet op volgorde leest.

Zoals ik al eerder schreef: deze serie is te lezen bij Kobo Plus, los te kopen als ebook bij Bol en Kobo en anders even geduld hebben, want later dit jaar worden alle delen gebundeld tot een papieren exemplaar. Ik laat deze serie nu eventjes rusten, want deel 4 is er nog niet, die komt later deze maand nog uit. Even tijd voor een ander boek dus.