28 september 2022

Foodies (film)

foodies filmcover

Ik had begin dit jaar mezelf voorgenomen om vaker een film te kijken, maar daar kwam weinig van, tijd om wat aan te doen!

Ik huurde ‘Foodies’ bij Pathé Thuis. Ik had er zin in! De verhaallijn sprak me aan: foodblogger Sam droomt van een eigen kookboek, maar is vooral bezig met foodchallenges met een concurrerende blogger. Op een avond schrijft ze een negatieve recensie over een nieuw restaurant, niet wetend dat ze de chef al kent… Met alle gevolgen van dien!

Fijne wegkijkfilm

Voor ik het wist was deze film alweer voorbij! De film is meteen al erg leuk en het verhaal is gemakkelijk te volgen. Sanne Vogel is heerlijk op dreef in haar rol van foodblogger Sam, sowieso vind ik haar een leuke actrice! Ze is in haar rol erg lief en bescheiden, maar op een avond besluit ze voor een keer eerlijk en ongezouten haar mening te delen over een nieuw restaurant. Daarna krijgt ze spijt, maar dan is het te laat, want de recensie begint een eigen leven te leiden en uiteraard is de knappe chef daar niet blij mee. En dat is lastig, want Sam begon net verliefd op hem te worden. Een ander thema in deze film is het verduurzamen van voedsel.

En ja, ook al is het verhaal voorspelbaar, het werd nergens saai. Er zit alleen wel een overdreven scène in met een voedselgevecht, dat vond ik niet passend. Maar goed, leuke wegkijkfilm dus!