22 maart 2018

Fuck the quarterlife crisis van Femke Kamps

Toen ik nog op school zat kregen wij in de klas een flinke preek als we het woord ‘fuck’ lieten vallen. Nog net geen straf. Tegenwoordig lijkt het een stopwoord te zijn. Eerlijk is eerlijk, ik gebruik dit woord ook af en toe in mijn vocabulaire, toch blijf ik altijd denken aan die flinke preek in het wekelijkse kringgesprek als iemand het woord weer had laten vallen.

Anyway, dit boek. Het gaat over de flinke dip die je kunt hebben rond je 25e levensjaar. Geschreven door blogger Femke Kamps, zij is bekend van Youniqueblog.nl

Herhaling

Hoewel Femke Kamps leuk kan schrijven en moeilijke situaties met een knipoog weet te benaderen leest dit boek als een grote herhaling. Ja, er zitten eyeopeners tussen, maar hoe verder je in het boek komt, hoe meer herhaling je tegenkomt.

Het is voornamelijk gericht op twintigers. Zaken als onzekerheid, keuzestress, de toekomst, social media en loslaten van gewoontes komt voorbij. Het is leuk geschreven, dat zeker, maar ik heb het allemaal al eens een keer (of tien) voorbij zien komen. Op blogs, in tijdschriften, op tv etc. etc. Dat je bijvoorbeeld moet leren om dingen los te laten (I know it, maar in de praktijk hé…)

Aanrader voor jou?

Ik denk dat jonge twintigers (zeker in deze tijd) waarschijnlijk meer aan dit boek zullen hebben dan ik. De druk van presteren, de druk voelen van keuzes moeten maken en onzekere gevoelens op social media kan enorm frustrerend zijn. Alleen denk ik -of ik denk verkeerd- dat ook deze doelgroep alle adviezen al eens ergens gelezen en gehoord heeft. Hoewel dit boek grotendeels voelt als een herhaling, is het wel boeiend en bij vlagen komisch beschreven.

Hadden jullie op school ook “verboden woorden”?

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: