17 juli 2014

Galgenveld van Isa Maron

galgenveld cover

We moesten heel lang wachten op een nieuwe thriller van Isa Maron, maar ze kwam terug en hoe! ‘Galgenveld’  is het eerste deel van de serie ‘De Noordzeemoorden’. En ik ben fan!

Kyra is bezig met haar eindexamen en gefascineerd door moord en misdaad. Haar oudere zus is al jaren vermist en haar ouders zijn daarom heel bezorgt. Kyra is onbevangen en nieuwsgierig. Jarno, haar broer, belt haar om te vertellen dat er een lijk hangt bij het IJ. Kyra gaat er meteen heen en herkent de dode man: het is een docent van haar school. Vanaf dan bemoeit ze zich met oplossen van deze moord.

Maud Mertens werkt bij de recherche en wordt op deze moord gezet. Maud heeft een dochter en een man. Maud komt overal Kyra tegen, soms werkt het haar tegen, maar soms geeft Kyra belangrijke informatie. Voor Maud is het een ingewikkelde zaak en dan wordt er nog een lijk gevonden. De dader geniet van zijn martelpraktijken.  Hij stelt zijn slachtoffer graag ten toon en het liefst zo vernederend mogelijk. Hij is niet te traceren, niets leidt naar hem.

En er is nog een meisje in Schotland… ze wordt gevonden, maar ze wil niet praten. Wie is dit meisje en wat is haar aandeel in dit boek?

‘Galgenveld’ zet meteen in met een wrede moord. De moordenaar houdt er sadistische en vernederende praktijken op na.  Als lezer kreeg ik dat ook allemaal te lezen en dus is een sterke maag een must voor ‘Galgenveld’. Isa Maron heeft namelijke een beeldende schrijfstijl en schuwt heftige passages niet in haar boek.

‘De Noordzeemoorden’ is een serie en ‘Galgenveld is het eerste deel. Hierna zullen er nog drie delen komen. Ik ben er blij om, want dat betekent dat ik nog veel meer over Kyra kan lezen. Zij was mijn favoriete personage in dit boek en haar verhaallijn vond ik het leukst om te volgen. Ook waren er nog wat vragen waar ik geen antwoord op had gekregen, dus ik hoop en verwacht dat dit nog komt in de vervolg-delen.

Het was een sterke en spannende thriller, op sommige momenten een beetje ‘over the edge’, gewaagd zelfs… en dat vond ik heerlijk om te lezen. Ik hou van auteurs die over het randje durven gaan.

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: