Galgenveld van Isa Maron

galgenveld coverWe moesten heel lang wachten op een nieuwe thriller van Isa Maron, maar ze kwam terug en hoe! ‘Galgenveld’  is het eerste deel van de serie ‘De Noordzeemoorden’. En ik ben fan!

Kyra is bezig met haar eindexamen en gefascineerd door moord en misdaad. Haar oudere zus is al jaren vermist en haar ouders zijn daarom heel bezorgt. Kyra is onbevangen en nieuwsgierig. Jarno, haar broer, belt haar om te vertellen dat er een lijk hangt bij het IJ. Kyra gaat er meteen heen en herkent de dode man: het is een docent van haar school. Vanaf dan bemoeit ze zich met oplossen van deze moord.

Maud Mertens werkt bij de recherche en wordt op deze moord gezet. Maud heeft een dochter en een man. Maud komt overal Kyra tegen, soms werkt het haar tegen, maar soms geeft Kyra belangrijke informatie. Voor Maud is het een ingewikkelde zaak en dan wordt er nog een lijk gevonden. De dader geniet van zijn martelpraktijken.  Hij stelt zijn slachtoffer graag ten toon en het liefst zo vernederend mogelijk. Hij is niet te traceren, niets leidt naar hem.

En er is nog een meisje in Schotland… ze wordt gevonden, maar ze wil niet praten. Wie is dit meisje en wat is haar aandeel in dit boek?

‘Galgenveld’ zet meteen in met een wrede moord. De moordenaar houdt er sadistische en vernederende praktijken op na.  Als lezer kreeg ik dat ook allemaal te lezen en dus is een sterke maag een must voor ‘Galgenveld’. Isa Maron heeft namelijke een beeldende schrijfstijl en schuwt heftige passages niet in haar boek.

‘De Noordzeemoorden’ is een serie en ‘Galgenveld is het eerste deel. Hierna zullen er nog drie delen komen. Ik ben er blij om, want dat betekent dat ik nog veel meer over Kyra kan lezen. Zij was mijn favoriete personage in dit boek en haar verhaallijn vond ik het leukst om te volgen. Ook waren er nog wat vragen waar ik geen antwoord op had gekregen, dus ik hoop en verwacht dat dit nog komt in de vervolg-delen.

Het was een sterke en spannende thriller, op sommige momenten een beetje ‘over the edge’, gewaagd zelfs… en dat vond ik heerlijk om te lezen. Ik hou van auteurs die over het randje durven gaan.

 

 


1 reactie

Reageer op: Galgenveld van Isa Maron

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten