Morgen ben ik weer thuis van Simone van der Vlugt

morgen ben ik weer thuis coverVoor mijn Book Bingo challenge moest ik een ‘tweede boek uit een serie’ lezen. Ik ben geen “serie-mens”, maar toch had ik snel een boek gevonden. ‘Morgen ben ik weer thuis’ is het tweede deel in de ‘Loïs-serie”.

In dit boek krijg Loïs te maken met een vermist meisje. Britt en Emma fietsen naar huis na het turnen. Emma reageert kil op het feit dat Britt bij turnen door de selectie is gekomen en een niveau hoger mag. Britt fietst daardoor onverwachts alleen naar huis. Op weg naar huis wordt ze opgewacht door een bestelbusje en meegenomen.

De alleenstaande moeder van Britt klopt ongerust aan bij de politie en Loïs wordt op de zaak gezet. Er zijn verschillende verdachten en mogelijkheden, maar al gauw wordt het duidelijk in welke hoek er gezocht moet worden. Ondertussen zit Britt in een busje met een man en raakt ze letterlijk en figuurlijk steeds verder van huis.

In een rap tempo vertelt Simone van der Vlugt over de ontvoering van Britt en de ongerustheid van de moeder. Het leven van Loïs komt bijna niet aan de orde, al had ik dat van een ‘serie-boek’ wel verwacht eerlijk gezegd. Op sommige vlakken vond ik het verhaal ietwat voorspelbaar, zo wordt er in het begin heel vaak gehamerd op de vader van Britt. Hij zit in de gevangenis, maar tijdens het onderzoek wordt al gauw de link naar hem gelegd.

Britt is een ondernemend meisje. In sommige recensies las ik dat Britt ongeloofwaardig zou handelen. Ik heb het boek nu zelf gelezen en ik vond dat wel meevallen. Ik weet nog van de tijd dat Simone van der Vlugt jeugdboeken schreef zij altijd bezig was met de geloofwaardigheid van details. Ze heeft zelf ook een dochter en die is ook elf geweest. Ik denk dat Simone niet zomaar iets opschrijft. Daarbij ken ik genoeg ondernemende kinderen, net zoals Britt.

Echt spannend vond ik ‘Morgen ben ik weer thuis’ niet. Op sommige vlakken is het zelfs langdradig. De hoofdstukken van de tocht van Britt door een diep en donker bos blijft maar duren. Minder spannend was het vooral ook omdat ik al vrij snel doorhad wie erachter zat. Ik had gehoopt op meer rookgordijnen. Omdat alles al op tafel lag draaide deze thriller vooral om het oplossen van deze zaak en het terugvinden van Britt. Ook een manier van spanning natuurlijk, maar ik had liever minder geweten tijdens het lezen.

Ik hoop dat het derde deel van de ‘Loïs-serie” spannender is en dat daar wel wat meer aandacht voor Loïs en haar privéleven is. ‘Morgen ben ik weer thuis’  is makkelijk leesbaar, weinig doordenken en lekker voor tussendoor. Voor mij was het tijdens een zeer warme zomerdag leuk leesvermaak!

 


1 reactie

 • 20 juli, 2014 om 20:34
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Ik heb een aantal boeken van Simone gelezen maar deze serie nog niet, toch maar eens op mijn lijstje zetten.

  De Book Bingo challenge ga ik toch maar eens opzoeken, leuke uitdaging en zorgt voor wat “out of the box” lezen :-).

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandraschrijftenleest Beantwoorden

Reageer op: Morgen ben ik weer thuis van Simone van der Vlugt

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten