20 juli 2014

Morgen ben ik weer thuis van Simone van der Vlugt

Morgen ben ik weer thuis cover

Voor mijn Book Bingo challenge moest ik een ’tweede boek uit een serie’ lezen. Ik ben geen “serie-mens”, maar toch had ik snel een boek gevonden. ‘Morgen ben ik weer thuis’ is het tweede deel in de ‘Loïs-serie”.

In dit boek krijg Loïs te maken met een vermist meisje. Britt en Emma fietsen naar huis na het turnen. Emma reageert kil op het feit dat Britt bij turnen door de selectie is gekomen en een niveau hoger mag. Britt fietst daardoor onverwachts alleen naar huis. Op weg naar huis wordt ze opgewacht door een bestelbusje en meegenomen.

De alleenstaande moeder van Britt klopt ongerust aan bij de politie en Loïs wordt op de zaak gezet. Er zijn verschillende verdachten en mogelijkheden, maar al gauw wordt het duidelijk in welke hoek er gezocht moet worden. Ondertussen zit Britt in een busje met een man en raakt ze letterlijk en figuurlijk steeds verder van huis.

In een rap tempo vertelt Simone van der Vlugt over de ontvoering van Britt en de ongerustheid van de moeder. Het leven van Loïs komt bijna niet aan de orde, al had ik dat van een ‘serie-boek’ wel verwacht eerlijk gezegd. Op sommige vlakken vond ik het verhaal ietwat voorspelbaar, zo wordt er in het begin heel vaak gehamerd op de vader van Britt. Hij zit in de gevangenis, maar tijdens het onderzoek wordt al gauw de link naar hem gelegd.

Britt is een ondernemend meisje. In sommige recensies las ik dat Britt ongeloofwaardig zou handelen. Ik heb het boek nu zelf gelezen en ik vond dat wel meevallen. Ik weet nog van de tijd dat Simone van der Vlugt jeugdboeken schreef zij altijd bezig was met de geloofwaardigheid van details. Ze heeft zelf ook een dochter en die is ook elf geweest. Ik denk dat Simone niet zomaar iets opschrijft. Daarbij ken ik genoeg ondernemende kinderen, net zoals Britt.

Echt spannend vond ik ‘Morgen ben ik weer thuis’ niet. Op sommige vlakken is het zelfs langdradig. De hoofdstukken van de tocht van Britt door een diep en donker bos blijft maar duren. Minder spannend was het vooral ook omdat ik al vrij snel doorhad wie erachter zat. Ik had gehoopt op meer rookgordijnen. Omdat alles al op tafel lag draaide deze thriller vooral om het oplossen van deze zaak en het terugvinden van Britt. Ook een manier van spanning natuurlijk, maar ik had liever minder geweten tijdens het lezen.

Ik hoop dat het derde deel van de ‘Loïs-serie” spannender is en dat daar wel wat meer aandacht voor Loïs en haar privéleven is. ‘Morgen ben ik weer thuis’  is makkelijk leesbaar, weinig doordenken en lekker voor tussendoor. Voor mij was het tijdens een zeer warme zomerdag leuk leesvermaak!

1 reactie

  • 20 juli, 2014 om 20:34
    Sandraschrijftenleest

    Ik heb een aantal boeken van Simone gelezen maar deze serie nog niet, toch maar eens op mijn lijstje zetten.

    De Book Bingo challenge ga ik toch maar eens opzoeken, leuke uitdaging en zorgt voor wat “out of the box” lezen :-).Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: