Zomerdruk van Jet van Vuuren

zomerdruk coverEen hele warme zomerdag, een dag bij uitstek om Zomerdruk eens te lezen. Een boek wat al heel lang ongelezen op mijn ntl-stapel lag…

Helen is een alleenstaande vrouw en woont op een Waddeneiland in een vakantiepark. In het zomerseizoen is het daar heel erg druk en elke week zijn er andere gasten in het vakantiehuisje naast Helen. Dit keer een gezinnetje met twee dochters. Vader Simon is al vooruit gereden met zijn twee dochters en de hond Jip. Zijn vrouw Klaartje heeft nog dienst als tandarts, maar zal een paar dagen later ook arriveren op het eiland.

Simon is blij met de aanspraak die hij krijgt van Helen. Stiekem is hij zelfs gecharmeerd van deze vrouw op leeftijd. Zijn dochters huppelen en jubelen vrolijk rond en genieten van de vakantie. Ook zijn ze snel al heel close met Helen. Als Klaartje eindelijk aankomt op het eiland voelt ze dat er iets vreemds is met Helen, maar ze kan er de vinger niet op leggen.

Helen lijkt erg aardig en begripvol, maar zit vol haat en verbittering. Ze ergert zich aan alles en iedereen en vooral aan blaffende honden. Maar problemen moet je oplossen is haar mening. Vooral als Simon dezelfde stem heeft als haar ex-man. De man die ze vijf jaar geleden vermoord heeft… En deze stem roept herinneringen op waar ze niet op zit te wachten. Ondertussen kwijlt Simon bijna van Helen en laat hij vol vertrouwen zelfs zijn kinderen bij haar achter…

Het lijkt een heel spannend boek, maar bij vlagen had ik vaker het idee dat ik een roman las dan een thriller. Voor het gezinnetje lijkt Helen nog heel aardig en lief. Maar voor mij als lezer was het al gelijk geen verrassing meer dat Helen een dubbele agenda heeft. Jammer dat Jet van Vuuren de kaarten al gelijk open op tafel legt.

Gaandeweg begon ik mij steeds meer te ergeren aan de personages en hun handelen. Zo vind ik de ouders nogal dommig handelen. Klaartje en Simon moeten op een gegeven moment een dag naar het vasteland en laten de kinderen bij Helen achter op het eiland omdat de kinderen niet mee willen. Klaartje wil dat eigenlijk niet, maar stemt toch toe. De rest van de tijd zeurt Klaartje dat ze zich zo zorgen maakt. Een beetje ongeloofwaardig allemaal. De kinderen zijn nog van de basisschool-leeftijd, maar hebben  duidelijk een meestemmende rol als het gaat om het maken van beslissingen.

Verder vond ik Simon een typische man die zich laat leiden door verlangen naar seks en niet door zijn vaderlijke verstand. Ook Helen denkt nogal laatdunkend over Simon. Een punt waar ik haar geen ongelijk kon geven. De kinderen zijn soms erg brutaal, ook een mening van Helen in het verhaal. En ook daar was ik het met haar eens.

Het boek leest vlot en is bij vlagen voorspelbaar. Zomerdruk is niet echt bijzonder goed, maar wel zo lekker makkelijk voor zomerse dagen.


1 reactie

  • 22 juli, 2014 om 22:00
    inge zegt:

    Jet van Vuuren ik heb 2x een boek van haar gepakt…beide niet uitgelezen. Deze trekt na jouw verhaal ook niet. Ach er zijn gelukkig nog heel veel andere boeken 🙂

    Ikhartje(1) deze reactie

    inge Beantwoorden

Reageer op: Zomerdruk van Jet van Vuuren

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten