13 maart 2024

Geknipt voor elkaar van Mienke Fijen

Met de online leesclub Books & Cocktails op Instagram las ik de feelgoodroman ‘Geknipt voor elkaar’ van Mienke Fijen. Dit verhaal speelt zich af in Maastricht.

Lara en Boyd werken allebei in de kapsalon van de autoritaire en onvriendelijke Jules. Vooral Lara moet het vaak ontgelden bij hem. Ze droomt dan ook van een eigen kapsalon in een ander deel van de stad samen met Boyd. Als ze een mooi pandje tegengekomen is de beslissing al snel gemaakt. Maar Jules is not amused…

Een nieuwe start in een nieuwe wijk

In de nieuwe wijk ontmoet Lara fietsenmaker Thijs. Het klikt tussen hen, maar Thijs kampt met iets uit zijn verleden en Lara is in haar vorige relatie erg vaak teleurgesteld. Met wat hulp van buitenaf én een spijker worden de eerste stapjes gezet. In de kapsalon heerst echter andere spanning. Jules dreigt met juridische stappen vanwege het concurrentiebeding en ja, daar heeft hij nog een punt mee ook. Lara hoopt dat ze op tijd hier een oplossing voor kunnen vinden.

‘Geknipt voor elkaar’ speelt zich af in Maastricht, de auteur neemt de lezer dan ook regelmatig mee langs bekende en iets minder bekende plekjes uit deze stad. Ik vond het erg leuk dat de auteur kiest voor een kapsalon, ik lees daar graag over, maar ik kom het niet vaak tegen in een boek.

Feelgood met een rauw randje

Ik hou ervan als een feelgoodverhaal ook wat donkere kantjes heeft en meerdere verhaallijnen. Zo is er ook aandacht voor Lara’s broer Mick en het feit dat ze allebei geen contact meer hebben met hun ouders. Ook daar gaat de auteur op in en deze verhaallijn is wat serieuzer van toon.

Daartegenover staan komische situaties, luchtige dialogen en uiteraard de nodige romantiek. Boyd is verantwoordelijk voor een paar rake en grappige uitspraken, maar hij is ook de rots in de branding voor Lara en niet alleen als collega, maar ook als vriend in de vriendschappelijke vorm. ‘Geknipt voor elkaar’ las lekker weg. En stiekem ben ik best nieuwsgierig hoe het verdergaat met Lara en Boyd, dus een vervolg zou best leuk zijn.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: