Geluksblind van Marian Mudder

geluksblind coverSommige boeken liggen heel lang op de stapel.  ‘Geluksblind’ van Marian Mudder was zo’n boek. De achterflap was een omschrijving die op zoveel romans slaat. Maar ja, voordat ik een aanname deed, eerst maar eens lezen.

Isabel is getrouwd met Mare, maar komt erachter dat hij vreemdgaat. Een goede reden om (eindelijk) uit elkaar te gaan. Isabel voelt zich eerst nog erg eenzaam, maar met behulp van The Secret probeert ze een nieuwe kijk op haar leven te richten. Ze besluit meer te gaan leven in het ‘nu’ en te doen alsof dit het laatste jaar van haar leven is.

Isabel mag zolang intrekken in de woning van een kennis, ze gaat op vakantie naar Costa Rica en ontmoet een leuke man in de wasserette, namelijk Mads. De kracht van The Secret lijkt te werken. Dat wat je de wereld in wil krijgen, kun je vragen. Eigenlijk gaat het allemaal wel best met Isabel, alleen in de liefde is ze nog erg onzeker. Verlatingsangst speelt een grote rol in haar leven.

Marian Mudder is vooral bekend als actrice. De meeste kennen haar wel als Vera Prins uit Baantjer. Ik ken haar ook als Nathalie uit Vrouwenvleugel. Ze schrijft al een aantal jaren en heeft al meerdere boeken op haar naam staan. ‘Geluksblind’  is het eerste boek wat ik van haar las. Tja, wat zal ik er eens van zeggen… Zoals ik al hierboven al schreef, de omschrijving is niet echt heel origineel te noemen en eerlijk gezegd het boek zelf ook niet. Het is allemaal te voorspelbaar en ietwat ongeloofwaardig. Alles komt Isabel -toevallig- aanwaaien en dat zie je eigenlijk ook wel aankomen als lezer.

De scheiding is nogal snel rond en Isabel begint gewoon een nieuw blad in het boek van haar leven. Ze besluit dat het allemaal anders moet. Isabel gaat iets doen met fotografie, maar muziek speelt ook duidelijk een rol in haar leven. In haar hoofd lijkt er namelijk een soort jukebox te zitten en bij allerlei situaties komt er gelijk een passend liedje opzetten in haar hoofd. Het allerlaatste gedeelte in het boek is ietwat zeurderig, het schiet even niet op met het verhaal omdat Isabel teveel bezig is met de slachtofferrol uithangen. ‘Doe wat!’ wil je roepen.

‘Geluksblind’ kwam uit toen The Secret ook nog populair was. Een boek met wijsheden hoe je je wensen kunt laten uitkomen. Ik vond het wel leuk om daarover terug te lezen en had af en toe een ‘o ja gevoel’ tijdens het lezen. Misschien dat het op dat punt wat inspirerend voor lezers kan zijn. Maar verder vind ik dit boek weinig origineel. Het verhaal is niet echt iets bijzonders, het loopt goed af en Isabel is een aardig mens.  Dat is het dan ook wel. Gewoon een leuke en simpele roman voor tussendoor.


Reageer op: Geluksblind van Marian Mudder

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten