22 februari 2013

Gespot: Iedere dag feest

elke dag feest cover

Soms scoor ik wel eens boek wat niet echt is om te lezen, meer een bladerboek. En zo’n soort boek vond ik op een zogenaamde “opruimingstafel”… En het heet: Iedere dag feest van Irene de Vette.

Ik was al gelijk ge├»nteresseerd door te titel. Het boekje heeft een soort “blokformaat”, het is klein, vierkant en in blokvorm dus. Een cadeauboekje meer, maar goed, ik kocht het voor mezelf en ik hoefde maar 2.50 euro te betalen. Altijd leuk toch?! Iedere dag feest staat vol met 365 tips/quotes/weetjes over hoe je elke dag sprankelend kunt maken.

Het zijn simpele tips, ze zijn meestal ook gratis en ze maken je dag net wat meer bijzonder. De schrijfster vindt het namelijk leuk om elke dag iets te vieren. Een zonnetje wat schijnt, een vervelend gesprek wat is afgerond etc. En ze zoekt in alles wel iets leuks. Daarvan heeft ze een leuk boekje gemaakt, met voor elke dag van het jaar een leuke doe-tip of een quote om verder over na te denken.

Het zijn vaak simpele voor de hand liggende tips, maar waar we vaak niet opkomen. Bijvoorbeeld geen parfum van jezelf kiezen, maar voor een keer bij de parfumerie een totaal ander soort geur uitkiezen en die opspuiten en de rest van de dag mee rondlopen. Of, ga vandaag ouderwets bellen blazen, wat je als kind al deed. Of, zet vandaag een nep-tatoeage op een opvallende plek en kijk hoe je dat ervaart…

Ik vind het heel erg leuk bedacht. Ik zal er zeker vaak doorheen bladeren. En het bracht me ook op een idee. Een leuk idee, maar daarover later meer…

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: