15 februari 2013

Mist van Martine Kamphuis

mist cover

Mist is een young adult thriller van Martine Kamphuis en leest vrij makkelijk.

Het boek Mist gaat over student Carlo. En Carlo speelde al een rol in Martine’s vorige YA-thriller: Zwemmen. Alleen had Carlo in dat boek een bijrol en Sofie de hoofdrol. In Mist is dat nu precies andersom. We volgen Carlo die in Utrecht begint met zijn studie geneeskunde. Hij woont eerst bij een hospita, maar via een student op de universiteit komt hij in Bothar terecht: een studentenhuis, onder leiding van Malika.

Het lijkt een gezellig studentenhuis, maar Carlo voelt een vreemde sfeer in Bothar. Er is een rat die rondzwerft, Malika die de ene dag een ijskoningin is en de andere dag weer toegankelijk en lief overkomt. En waarom is Zeno een gevoelig onderwerp? Zeno, de jongen die ook in Bothar woonde, maar overleden is.

En waarom mocht Charlotte niet blijven in Bothar? Allemaal vragen, waar niemand echt antwoord op wil geven in Bothar. Een reisje met alle bewoners van het huis naar het waddengebied leidt tot een climax.

Wat zal ik er eens over zeggen… De personages bleven voor mijn gevoel ook erg op afstand. Op zich is het boek wel lekker vlot geschreven en had ik het ook in twee dagen uit, maar zenuwslopend spannend wordt het niet echt. Maar goed, Martine heeft een fijne schrijfstijl en een boek van haar blijft altijd wel iets om naar uit te kijken!