Moederziel van Marelle Boersma

moederziel coverMoederziel is een beklemmende thriller, met veel onderhuidse spanning!

In Moederziel gaat het over Myrna en haar dochter Josje. Myrna heeft MS en zit daardoor in een rolstoel. Josje is de jongste dochter van Myrna en je merkt al wel dat Josje anders is. Ze is heel druk, maar heeft ook moeite met het verleden en het feit dat Myrna vaak de oudste dochter Saar heeft voorgetrokken. Josje besluit zomaar op een dag bij haar moeder in te trekken en voor haar moeder te gaan zorgen. Myrna wil dit echter niet, maar krijgt geen grip op de beslissing van Josje.

Myrna heeft ook net een man leren kennen, Dave en hij lijkt oprecht geïnteresseerd in haar te zijn. Dan zijn er nog de bemoeizuchtige buren, die te pas en te onpas Myrna overal op aanspreken en dit ook nog eens op een overheersende manier doen. Maar op een dag blijkt de buurvrouw plotseling dood in de tuin te liggen…

De beklemming die Myrna ervaart is duidelijk voelbaar. Myrna woonde zelfstandig, kreeg af en toe hulp, maar kon het prima zelf redden. Met bemoeienissen, betutteling en een plotseling inwonende dochter werd haar leven drastisch beperkt. Dit geeft Moederziel de nodige onderhuidse spanning. Zelfs meer spanning dan de stukken over de buurvrouw die dood in de tuin gevonden wordt.

Josje vertelt in haar hoofdstukken over haar jeugd en haar weg naar volwassenheid. Josje denkt dat ze nooit iets goeds doet in de ogen van haar moeder. Waardoor ik ineens kan begrijpen waarom Myrna zoveel lijkt te slikken van haar dochter. Ze wil het als moeder toch goed doen en ziet dit als een tweede kans. Dat blijft echter botsen. Dan is er ook nog Dave, de man die Myrna heeft leren kennen in de supermarkt. Hij blijft op haar pad komen en Myrna geniet van zijn aanwezigheid. Hij geeft haar de lucht die ze in haar verstikkende omgeving hard nodig heeft.

Voor mij persoonlijk was de ontknoping voorspelbaar. Ik was nog niet halverwege en ik had al zo mijn vermoedens over de afloop. En ja, mijn vermoedens bleken te kloppen. Maar dat neemt niet weg dat het boek beklemmend goed geschreven is. Het maakte wel indruk op me!


3 reacties

 • 13 februari, 2013 om 16:11
  Joany de Vries zegt:

  Klinkt als een erg aangrijpend verhaal.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 13 februari, 2013 om 20:19
  Annelies zegt:

  Ik had hem dus echt niet door he! Vond het best een originele ontknoping!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 13 februari, 2013 om 20:42
  Leesdame zegt:

  Ik vond het een heel aangrijpend verhaal Joany en voor mij was de emotionele factor toch wel de sterkste factor in het verhaal!

  @Annelies
  Ik vond het wel jammer dat ik het snel doorhad, maar ja, soms heb je dat bij een thriller. Maar de aanhoudende onderhuidse spanning maakte dat weer helemaal goed!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Moederziel van Marelle Boersma

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten