3 mei 2014

Gezworen vrienden van Edward Hendriks

gezworen vrienden cover

‘Gezworen vrienden’ was een originele ervaring. Niet alleen vanwege het verhaal, maar ook vanwege de bijbehorende soundtrack. Maar daarover later meer! Ik mocht dit boek lezen voor de speciale blogtour die rond dit boek is georganiseerd. En ik was voor vandaag ingepland.

In ‘Gezworen vrienden’ volgen we Sander. Vroeger zat hij bij de scouts, nu heeft hij een verantwoordelijke baan bij een bank. Toch speelt het verleden hem nog steeds parten. Ooit was er iets voorgevallen op een kamp. Hij met zijn drie vrienden. Fan van Tour of Duty. Ze zworen elkaar eeuwige trouw en vriendschap, letterlijk met bloed.

Maar daar op het kamp gebeurde iets wat niemand mocht weten en ook niemand kon weten… Of wist iemand het wel? Sander krijgt te maken met zijn verleden. Iemand die alles weet wat van dat verleden. Hem chanteert. Hij dreigt zijn werk en zijn vrouw kwijt te raken. Maar plotseling lijkt het wel alsof iedereen wel wat achter te houden heeft. En alles lijkt in te storten in het leven van Sander.

De stijl van Edward Hendriks is vlot en beeldend. Hij kent de kunst van het weglaten en weet de spanning hoog te houden. Ook de wisselingen met heden en verleden was prima gedoseerd. De stukjes van de jeugd van Sander vond ik erg leuk om te lezen. De weg naar volwassenheid. Een beetje het naïeve van de jeugd nog in hem. En ik herkende wel een aantal typische dingen uit de jaren ’80. Het is niet echt een vrouwenthriller. Want het is vooral de mannenwereld die de boventoon voert, maar dat maakte niet uit, het las prima weg. En ik kon me goed inleven.

Het gehele boek heb ik het deuntje van Paint it black in mijn hoofd. Logisch, want daar begint het boek ook mee. De delen in het boek zijn ook genoemd naar nummers van de soundtrack van Tour of Duty. En met een ebook is het mogelijk om gelijk doorgeloodst te worden naar Youtube. Dat was niet op mijn e-reader mogelijk. Maar dat kan dus wel via een tablet bijvoorbeeld. Het gaf het boek net wat extra meer sfeer mee. En de muziek was ook zo passend bij het verhaal. Ik vond dit zeker een mooie verrijking voor het verhaal!

Zoals ik al schreef is er rond dit boek een speciale Blogtour. Vind je het leuk om deze tour te volgen? Dan heb ik hieronder een lijstje opgesteld met de andere deelnemende blogs waar dit boek de komende dagen voorbij zal komen…

2 mei: Live, love and books en Dream to read
3 mei: Leesdame
4 mei: Storyhunters
5 mei: Hou van boeken (West Mus)
6 mei: Mieke Schepens
7 mei: Birds and Beez
8 mei: Jenny’s Bookcase
9 mei: The book girl
10 mei: Tessa Heitmeijer
11 mei: Boekboetiek
12 mei: Readabook
13 mei: Natascha leest door…
14 mei: Thrillerlezersblog
15 mei: Adorable books
16 mei: Boekenrevue

8 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: