Gezworen vrienden van Edward Hendriks

Gezworen vrienden cover‘Gezworen vrienden’ was een originele ervaring. Niet alleen vanwege het verhaal, maar ook vanwege de bijbehorende soundtrack. Maar daarover later meer! Ik mocht dit boek lezen voor de speciale blogtour die rond dit boek is georganiseerd. En ik was voor vandaag ingepland.

In ‘Gezworen vrienden’ volgen we Sander. Vroeger zat hij bij de scouts, nu heeft hij een verantwoordelijke baan bij een bank. Toch speelt het verleden hem nog steeds parten. Ooit was er iets voorgevallen op een kamp. Hij met zijn drie vrienden. Fan van Tour of Duty. Ze zworen elkaar eeuwige trouw en vriendschap, letterlijk met bloed.

Maar daar op het kamp gebeurde iets wat niemand mocht weten en ook niemand kon weten… Of wist iemand het wel? Sander krijgt te maken met zijn verleden. Iemand die alles weet wat van dat verleden. Hem chanteert. Hij dreigt zijn werk en zijn vrouw kwijt te raken. Maar plotseling lijkt het wel alsof iedereen wel wat achter te houden heeft. En alles lijkt in te storten in het leven van Sander.

De stijl van Edward Hendriks is vlot en beeldend. Hij kent de kunst van het weglaten en weet de spanning hoog te houden. Ook de wisselingen met heden en verleden was prima gedoseerd. De stukjes van de jeugd van Sander vond ik erg leuk om te lezen. De weg naar volwassenheid. Een beetje het naïeve van de jeugd nog in hem. En ik herkende wel een aantal typische dingen uit de jaren ’80. Het is niet echt een vrouwenthriller. Want het is vooral de mannenwereld die de boventoon voert, maar dat maakte niet uit, het las prima weg. En ik kon me goed inleven.

Het gehele boek heb ik het deuntje van Paint it black in mijn hoofd. Logisch, want daar begint het boek ook mee. De delen in het boek zijn ook genoemd naar nummers van de soundtrack van Tour of Duty. En met een ebook is het mogelijk om gelijk doorgeloodst te worden naar Youtube. Dat was niet op mijn e-reader mogelijk. Maar dat kan dus wel via een tablet bijvoorbeeld. Het gaf het boek net wat extra meer sfeer mee. En de muziek was ook zo passend bij het verhaal. Ik vond dit zeker een mooie verrijking voor het verhaal!

Zoals ik al schreef is er rond dit boek een speciale Blogtour. Vind je het leuk om deze tour te volgen? Dan heb ik hieronder een lijstje opgesteld met de andere deelnemende blogs waar dit boek de komende dagen voorbij zal komen…

2 mei: Live, love and books en Dream to read
3 mei: Leesdame
4 mei: Storyhunters
5 mei: Hou van boeken (West Mus)
6 mei: Mieke Schepens
7 mei: Birds and Beez
8 mei: Jenny’s Bookcase
9 mei: The book girl
10 mei: Tessa Heitmeijer
11 mei: Boekboetiek
12 mei: Readabook
13 mei: Natascha leest door…
14 mei: Thrillerlezersblog
15 mei: Adorable books
16 mei: Boekenrevue


8 reacties

Reageer op: Gezworen vrienden van Edward Hendriks

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten