30 mei 2023

Haal alles uit je geld van Gierige Gerda

Oké, ik was een beetje bang dat dit een heel prekerig boek zou zijn, maar dat was beslist niet zo! Gierige Gerda is juist heel vrolijk en inspiratievol!

Gierige Gerda is een influencer/blogger die zich richt op budget en besparen. Dit doet ze op een leuke en inspiratievolle manier zodat je daarna meteen zin krijgt om haar tips in de praktijk uit te voeren. In haar boek legt ze alles uit over bodemprijzen, cashbacks en gratis producten scoren.

Bodemprijzen en slimme voorraad

In het begin duizelde het even, bodemprijzen? Ja, de beste prijs die je ooit voor een product hebt betaald. De bodemprijs wordt daarna een soort richtlijn als het gaat om het aanleggen van een slimme voorraad. Een slimme voorraad zorgt er namelijk voor dat je komende weken/maanden dat product niet meer opnieuw hoeft te kopen, omdat je al een voorraad voor een bodemprijs in je voorraadkast hebt staan. De bodemprijs bepaal je zelf en ja, dat kan ook voor a-merk producten zijn.

Ook legt de auteur uit hoe je in de supermarkt/drogisterij uit kunt rekenen of een aanbieding wel echt rendabel is en dat soms een a-merk voordeliger kan zijn dan een huismerk, als je maar slim combineert of op de juiste (korting)acties let. Daarnaast krijg je ook praktijkoefeningen, zodat je met hetgeen wat je hebt geleerd meteen aan de slag kunt. Alles wordt heel helder uitgelegd, op zo’n aanstekelijke manier dat je meteen zin krijgt om te proberen of het ook bij jou werkt.

Heel inspiratievol

Gierige Gerda motiveert besparen, maar tegelijkertijd schrijft ze ook dat je jezelf ook iets mag gunnen en dat ze het helemaal snapt dat je aan bepaalde dingen gewoon wat meer geld besteedt omdat je er blij van wordt. Ze adviseert wel om bij dure aankopen bedenktijd te nemen. Ook ik ging met de oefeningen aan de slag! Ik merkte dat ik er plezier in kreeg om met haar tips op zoek te gaan naar een slimme voorraad kattenbrokken. Die stijgen de laatste maanden enorm in prijs, dus hoe cool zou het zijn als ik voor mijn bodemprijs een voorraadje aan kon leggen?

De prijzen voor deze brokken variëren enorm. Ik hield mijn bodemprijs in mijn achterhoofd, zocht en vergeleek en ik stuitte vervolgens ook nog eens op een aantrekkelijke kortingscode. Ik vroeg me af of die code ook geldig was op meerdere zakken brokken en dat was ook zo! Nu heb ik voor mijn lage bodemprijs tot oktober kattenbrokken.

Kortom: ‘Haal meer uit je geld’ is een leuk en duidelijk boek!

2 reacties

 • 31 mei, 2023 om 08:34
  Lalagè zegt:

  Ik vind het altijd zo’n gedoe met die aanbiedingen. Die geven mij het gevoel dat ik meestal te veel betaal, terwijl me dat eigenlijk niet uitmaakt. En je laat je sneller leiden door wat de supermarkt in de aanbieding heeft in plaats van wat je zelf van plan was. Daarom ben ik blij dat de bio winkel waar ik vaak kom niet aan aanbiedingen doet. Over de biowinkel gesproken: vaak betaal ik wat meer omdat ik het de moeite waard vind, bijvoorbeeld bij biologisch eten of fairtrade kleding. Maar ik besef ook dat dit niet voor iedereen haalbaar is en dat het een voorrecht is om je hier niet druk over te hoeven maken.


  Lalagè
  Beantwoorden

  • 31 mei, 2023 om 11:40
   Leesdame zegt:

   Ook ik ben bereid om voor bepaalde producten meer te betalen. Maar als ik zie dat hetzelfde product elders veel goedkoper is, dan neem ik het daar. Of in het geval van mijn lenzen, ik ben online 60 euro goedkoper uit voor exact dezelfde lenzen dan bij de optiek hier in de stad.


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: