Happy life van Mascha

happy-lifeO happy life, o happy life… er cirkelt een liedje in mijn gedachten als ik dit boek zie liggen bij mij op de bank. ‘Happy life’ van Mascha. Oftewel, Mascha dé vrouw achter Beautygloss. Ze schreef een boek. Maar maakte haar boek ‘Happy life’ mij als lezer ook happy?

Mascha schrijft over haar leven en vertelt anekdotes uit haar leven als blogger, maar schrijft ook over haar schooltijd en over op zichzelf wonen. Ze verpakt levenslesjes op een toegankelijke manier en laat zien hoe je met weloverwogen keuzes en het volgen van je gevoel een gelukkig leven kunt leiden.

Ik wist dat ‘Happy life’ niet over beauty zou gaan, maar ik wist ook niet echt wat ik er dan wel van kon verwachten. Verder had een collega-boekblogger dit boek al gelezen en haar recensie had me al twijfelend naar de orderstatus laten kijken. Maar goed, het boek was al in aantocht en aangezien ik nieuwsgierig genoeg ben, begon ik meteen te lezen.

Mascha schrijft zoals ik gewend ben van haar. Los, met Engelse uitspraken tussendoor en op toegankelijke wijze. Omdat ze duidelijke adviezen geeft over schooltijd en geld sparen, heb ik al snel het gevoel dat Mascha duidelijk een jongere doelgroep voor ogen had met dit boek en dat ik ietwat buiten de boot val. Geeft niks. Aangezien haar blog ook grotendeels door jongeren wordt bezocht vind ik dat begrijpelijk.

Gaandeweg wordt het boek een stuk interessanter. Mascha schrijft over g-schema’s maken, leren van je fouten, op je bek durven gaan en deelt ook nog wat handige communicatievaardigheden. Tussendoor verweeft ze anekdotes uit haar verleden. Sommige kende ik al van haar blog zelf, maar andere verhalen nog niet.

Maar… echt prettig lezen was het niet. Het boek is heel slecht afgewerkt. De tekstopmaak mist de puntjes op de i en iemand is duidelijk vergeten om de tekst na te lopen op fouten. Ik vraag me zelfs serieus af of het boek daadwerkelijk geredigeerd is. Het boek is gepresenteerd op de Beautygloss Party. Ergens bekruipt mij het gevoel dat het boek juist voor die datum klaar moest zijn en dat er niet meer zo nauw gekeken is naar het eindresultaat. Op sommige momenten had ik zelfs het idee dat ik een ruwe proefdruk in handen had. Maar ik heb de tweede druk… Ik verbaas mij echt over deze slordige afwerking.

‘Happy life’ gaat dus niet over beauty, ook niet echt over bloggen. Maar gewoon over Mascha zelf en haar kijk op een happy life.

 

 


7 reacties

 • 19 mei, 2014 om 09:04
  elmganneke zegt:

  Ik kan niet anders zeggen dan: amen!

  Ikhartje(1) deze reactie

  elmganneke Beantwoorden

 • 19 mei, 2014 om 09:47
  Emmy zegt:

  Jammer, als het een boek was geweest over bloggen, had ik het misschien nog wel opgepakt.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Emmy Beantwoorden

 • 19 mei, 2014 om 13:26
  Kelly xElegance zegt:

  Jammer! Ik was eerst erg benieuwd, maar als ik zo lees wat er in voor komt is het ook niets voor mij. Ondanks dat ik nog vrij jong ben, deze lesjes heb ik allemaal al wel gehad. Ik kan me ook gruwelijk irriteren aan veel spelfouten in een boek (op je blog oke, maar in een professioneel boek; nee).

  Ikhartje(1) deze reactie

  Kelly xElegance Beantwoorden

 • 19 mei, 2014 om 20:54
  Lieke zegt:

  Ik heb bijna alleen nog maar slechte dingen gehoord over dit boek, heh :p Waarschijnlijk zijn het van die typische dingen die ze verteld hoe je kunt leren van je fouten etc. waar je zelf ook wel op kunt komen.

  Net als Emmy had ik het boek ook wel opgepakt als het echt over bloggen zou gaan. Maar dit boek laat ik denk ik maar links liggen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lieke Beantwoorden

  • 20 mei, 2014 om 21:08
   Leesdame zegt:

   Eigenlijk wel ja… dat je geld apart moet leggen voor noodsituaties. Dat je verstandig bent als je gewoon netjes je school afmaakt. Soms was het gewezen vingertjes gehalte vrij hoog. Maar ach, als ze hier schoolgaande jongeren mee kan inspireren, dan is dat natuurlijk alleen maar goed. Veel zien haar tenslotte als voorbeeld. Maar voor mij was het niet meer zo van toepassing.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 20 mei, 2014 om 08:25
  Inge zegt:

  Zonde dat de redactie erbij ingeschoten lijkt te zijn… Misschien is het boek voor sommige jongere meiden interessant, maar mij trekt het niet (ook al bezoek ik regelmatig Beautygloss).

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge Beantwoorden

  • 20 mei, 2014 om 21:09
   Leesdame zegt:

   Ik kijk ook wel elke dag even. De reviews lees ik graag en de tutorials zie ik ook graag, want ik maak nu eenmaal graag krullen in mijn haar 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Happy life van Mascha

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten