4 maart 2016

Heb lief van Lars van der Werf

Dit schattige boekje kreeg ik laatst. Niet als recensie-exemplaar, maar gewonnen bij een gedichtenwedstrijd! Extra leuk, want vooraan in het boek staat een handtekening van Lars zelf en er zat een sticker van een gedichtje bij, wat je dus overal en nergens op zou kunnen plakken. Ik heb het in mijn agenda geplakt.

Ik ben dol op de versjes van Lars! Ze zijn kort, maar krachtig en ze zijn zo leuk om voor te lezen! Ook de opmaak is erg leuk, want Lars staat bekend om zijn typemachine en die stijl is intact gebleven bij het maken van de bundel.

Heel wat gedichtjes gaan over de liefde en Lars schrijft dat zo dat het op iedereen van toepassing kan zijn. Dus een gedichtje kan ook over jouw grote liefde gaan en als jouw grote liefde toevallig een kat is, dan is dat gedichtje gewoon geschikt voor je kat haha. Soms gaan de gedichtjes over verdrietige dingen, maar op de een of andere manier haal ik uit elk gedichtje toch wel iets van hoop. Ze zijn niet zwaar beladen, maar zeker af en toe wel ontroerend. Ik durf te zeggen dat alle gedichten wel een glimlach veroorzaken.

Het boek is schattig en vierkant van vorm, makkelijk om in je tas te stoppen als je op reis gaat, maar de gedichtjes zijn ook fijn te lezen voor het slapengaan. Als je bijvoorbeeld graag met een paar mooie woorden wilt gaan slapen en iets leuks wilt hebben om over door te denken.

Dit titel is ‘Heb lief’ en dat is ook de boodschap van deze bundel: Heb lief! ♥ Daarmee is dit boek ook een hele leuke (en lieve) cadeautip als je nog een leuk cadeau zoekt voor iemand die je lief hebt!