22 mei 2016

Herinneringen aan Annie #1

Tijdens de Annie M.G. Schmidt-week deel ik herinneringen van lezers op mijn blog. En je kunt deze herinneringen nog steeds mailen! De Vlaamse boekblogger Annelies bijt de spits af! Annelies kennen we uiteraard van haar boekenblog: Boekboetiek.

De herinnering van Annelies leidt naar ‘Pluk van de Petteflet’. Wie kent het jongetje en het rode kraanwagentje nou niet?! Ook ik heb dit boek bijna stukgelezen! Er is ook een boekverfilming van en aanstaande woensdag (25 mei om 13.00u)  komt deze verfilming op tv. Maar nu gaan we door met de herinnering van Annelies… lees gauw verder!

Annelies en haar herinnering

Toen ik jouw oproepje over Annie M.G. Schmidt las, werd ik direct weer teruggekatapulteerd naar mijn kindertijd. Ik was heel vaak ziek en had altijd last van mijn longen en luchtwegen waardoor ik een paar keer per dag aan de aërosol moest. Die tijd brachten mijn papa en ik altijd samen in onze eenpersoonszetel door met een boek van Annie M.G. Schmidt op schoot.

Pluk van de Petteflet was mijn favoriet, dat boek staat letterlijk stukgelezen in mijn boekenkast en ik zal het nooit wegdoen. Iedere duif die ik zie is in mijn hoofd nog steeds “Dikke Dollie” en wanneer het over kakkerlakken gaat denk ik spontaan aan Zaza. Pluk heeft van iets heel vervelend, iets gemaakt om naar uit te kijken.

Hartelijk dank voor je herinnering Annelies! Wil je ook graag met jouw herinnering aan Annie M.G. Schmidt op mijn blog? Stuur me dan een berichtje via social media of via het contactformulier op mijn blog. Je kan tot 28 mei herinneringen insturen.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: