5 juni 2013

Het Amazoneverbond van Ad van de Lisdonk

het amazoneverbond cover

Het Amazoneverbond is een gave thriller. Het is geen polderthriller, maar een echt actie-verhaal! Je moet er van houden en ja, ik hou er wel van! Allereerst vind ik de kaft erg mooi, het zegt wel iets over de kracht en macht van vrouwen, hetgeen wat in dit verhaal dan ook centraal staat.

Op een bouwplek wordt het lichaam gevonden van de populaire politica: Claire van Ruysdael. Alles wijst naar een ongeluk. Dus de politie is er snel klaar mee. Maar inspecteur John Engles twijfelt en denkt dat er meer achter zit.

Zijn collega Laura heeft ook zo haar twijfels en samen gaan ze op onderzoek uit. Na wat speurwerk komen ze erachter dat er een speciaal netwerk bestaat: Het Amazoneverbond. Dit netwerk bestaat uit krijgsvrouwen die er aan werken om vrouwen aan de macht te krijgen. Daar hebben ze alles voor over, zelfs moord…

Het is een actie-thriller, maar het begint op zich wel rustig, zodat je eerst kennis kunt maken met de personages en met wat er gaande is rondom de dood van Claire van Ruysdael. Vervolgens komen er zeer boeiende hoofdstukken over de Amazones, over de verschillen tussen mannen en vrouwen en nog wat andere interessante weetjes. Dat was écht smullen, want ik heb van de eerste helft genoten! De stijl van Ad van de Lisdonk is heel prettig lezen en hij heeft oog voor detail.

Toch vroeg ik me in begin soms af waar de actie bleef, de hoogspanning. Die komt gelukkig op tijd de hoek om kijken! Het verhaal veranderd in een achtbaan, en er gebeuren een aantal schokkende dingen. De personages zijn boeiende mensen. Vooral Dee is een leuke en intelligente man, die zo zijn eigen kijk op het fenomeen liefde heeft… Maar ook de verhaallijn rondom Laura vond ik heerlijk om te lezen, ze heeft een duidelijke en heldere mening en daar kon ik (af en toe) mezelf in herkennen.

Het Amazoneverbond is een heerlijke actie-thriller, met leuke personages! Het is het debuut van Ad van de Lisdonk, maar deze man heeft duidelijk het schrijven in zijn vingers!

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: