Het Amazoneverbond van Ad van de Lisdonk

het amazoneverbond coverHet Amazoneverbond is een gave thriller. Het is geen polderthriller, maar een echt actie-verhaal! Je moet er van houden en ja, ik hou er wel van 😉 Allereerst vind ik de kaft erg mooi, het zegt wel iets over de kracht en macht van vrouwen, hetgeen wat in dit verhaal dan ook centraal staat.

Op een bouwplek wordt het lichaam gevonden van de populaire politica: Claire van Ruysdael. Alles wijst naar een ongeluk. Dus de politie is er snel klaar mee. Maar inspecteur John Engles twijfelt en denkt dat er meer achter zit.

Zijn collega Laura heeft ook zo haar twijfels en samen gaan ze op onderzoek uit. Na wat speurwerk komen ze erachter dat er een speciaal netwerk bestaat: Het Amazoneverbond. Dit netwerk bestaat uit krijgsvrouwen die er aan werken om vrouwen aan de macht te krijgen. Daar hebben ze alles voor over, zelfs moord…

Het is een actie-thriller, maar het begint op zich wel rustig, zodat je eerst kennis kunt maken met de personages en met wat er gaande is rondom de dood van Claire van Ruysdael. Vervolgens komen er zeer boeiende hoofdstukken over de Amazones, over de verschillen tussen mannen en vrouwen en nog wat andere interessante weetjes. Dat was écht smullen, want ik heb van de eerste helft genoten! De stijl van Ad van de Lisdonk is heel prettig lezen en hij heeft oog voor detail.

Toch vroeg ik me in begin soms af waar de actie bleef, de hoogspanning. Die komt gelukkig op tijd de hoek om kijken! Het verhaal veranderd in een achtbaan, en er gebeuren een aantal schokkende dingen. De personages zijn boeiende mensen. Vooral Dee is een leuke en intelligente man, die zo zijn eigen kijk op het fenomeen liefde heeft… Maar ook de verhaallijn rondom Laura vond ik heerlijk om te lezen, ze heeft een duidelijke en heldere mening en daar kon ik (af en toe) mezelf in herkennen.

Het Amazoneverbond is een heerlijke actie-thriller, met leuke personages! Het is het debuut van Ad van de Lisdonk, maar deze man heeft duidelijk het schrijven in zijn vingers!


3 reacties

 • 5 juni, 2013 om 20:42
  Joany de Vries zegt:

  Fijn dat het toch rustig begint. Ik vind het wel fijn om eerst kennis te maken met de personages.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 5 juni, 2013 om 20:57
  Leesdame zegt:

  Ja dat is ook zo. Gelijk actie etc. Vaak heb je dan moeite om uit elkaar te houden wie wie is. Dat was nu niet zo. En dat vind ik wel een goed punt!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 6 juni, 2013 om 13:42
  Boekverslaafde zegt:

  Ik ben super benieuwd, heb hem hier ook klaar staan, moet alleen eerst nog even het boek uitlezen waar ik nu in bezig ben…

  Ikhartje(0) deze reactie

  Boekverslaafde Beantwoorden

Reageer op: Het Amazoneverbond van Ad van de Lisdonk

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten