30 mei 2013

Zwaar verguld van Chantal van Gastel

zwaar verguld cover

Ik ben dol op de “Zwaar-boeken” van Chantal van Gastel en Zwaar verguld is waarschijnlijk de allerlaatste “Zwaar…” chicklit met dierenarts Isa en haar grote liefde Ruben. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen!

Isa en Ruben gaan trouwen. Dat houdt dus in dat Isa voorbereidingen gaat treffen voor haar huwelijk. Isa heeft een sprookjeshuwelijk voor ogen, maar haar ouders en de ouders van Ruben hebben ook hun eigen ideeën over het huwelijk… Isa probeert haar eigen weg te volgen, maar dat gaat niet altijd zoals ze zelf wil…

Ondertussen gebeurde er iets naars bij haar beste vrienden Floor en Mas. Floor is zwanger en veel te vroeg bevalt ze van haar baby’tje Luca. Een spannende en beangstigende tijd breekt aan voor Floor en haar vriendinnen. Haar collega Stijn twijfelt over zijn relatie met Bram. En Saar, een jong meisje met een muis is helemaal verkikkerd op haar baas Hugo en komt om de haverklap langs op de praktijk. Isa probeert haar hoofd koel te houden.

Een heerlijke chicklit, die erg fijn geschreven is! Het is een luchtig verhaal, maar ook mooi in balans met de aangrijpende verhaallijn rondom het baby’tje van Floor en Mas. Chantal van Gastel heeft hiermee deze personages ook een belangrijk aandeel gegeven in Zwaar Verguld. Verder zit er ook nog een klein bijrolletje in voor de personages uit Zoek het maar uit! Erg leuk, je komt ze vanzelf tegen in het verhaal.

De belevenissen rondom de aankomende trouwerij vond ik lekker weglezen. Het uitzoeken van de trouwjurk, sporten om in die jurk die passen, een locatie uitzoeken en vooral de nodige discussies met hun ouders. Dat natuurlijk allemaal met Hollandse nuchterheid beschreven! Zwaar verguld is een verhaal geworden waarin lach en traan mooi in balans liggen!

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: