Zwaar verguld van Chantal van Gastel

zwaar verguld coverIk ben dol op de “Zwaar-boeken” van Chantal van Gastel en Zwaar verguld is waarschijnlijk de allerlaatste “Zwaar…” chicklit met dierenarts Isa en haar grote liefde Ruben. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen!

Isa en Ruben gaan trouwen. Dat houdt dus in dat Isa voorbereidingen gaat treffen voor haar huwelijk. Isa heeft een sprookjeshuwelijk voor ogen, maar haar ouders en de ouders van Ruben hebben ook hun eigen ideeën over het huwelijk… Isa probeert haar eigen weg te volgen, maar dat gaat niet altijd zoals ze zelf wil…

Ondertussen gebeurde er iets naars bij haar beste vrienden Floor en Mas. Floor is zwanger en veel te vroeg bevalt ze van haar baby’tje Luca. Een spannende en beangstigende tijd breekt aan voor Floor en haar vriendinnen. Haar collega Stijn twijfelt over zijn relatie met Bram. En Saar, een jong meisje met een muis is helemaal verkikkerd op haar baas Hugo en komt om de haverklap langs op de praktijk. Isa probeert haar hoofd koel te houden.

Een heerlijke chicklit, die erg fijn geschreven is! Het is een luchtig verhaal, maar ook mooi in balans met de aangrijpende verhaallijn rondom het baby’tje van Floor en Mas. Chantal van Gastel heeft hiermee deze personages ook een belangrijk aandeel gegeven in Zwaar Verguld. Verder zit er ook nog een klein bijrolletje in voor de personages uit Zoek het maar uit! Erg leuk, je komt ze vanzelf tegen in het verhaal.

De belevenissen rondom de aankomende trouwerij vond ik lekker weglezen. Het uitzoeken van de trouwjurk, sporten om in die jurk die passen, een locatie uitzoeken en vooral de nodige discussies met hun ouders. Dat natuurlijk allemaal met Hollandse nuchterheid beschreven! Zwaar verguld is een verhaal geworden waarin lach en traan mooi in balans liggen!


3 reacties

 • 30 mei, 2013 om 20:37
  Pippi zegt:

  Ik ben een groot fan van Chantal van Gastel. Ze schrijft heerlijke boeken die niet alleen zalig weglezen, maar waarover je ook nog een tijdje na kunt denken. Dit boek heb ik nog niet, maar staat bovenaan mijn boekenverlanglijst.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Pippi Beantwoorden

 • 31 mei, 2013 om 07:54
  Anneke zegt:

  Ik heb ‘m hier al in de kast liggen. 😀

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 31 mei, 2013 om 16:42
  Joany de Vries zegt:

  Ik moet nodig eens de boeken uit deze reeks gaan lezen. Klinkt heerlijk

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

Reageer op: Zwaar verguld van Chantal van Gastel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten