Hasta la vista van Judith Visser

hasta-la-vista coverYeah, een nieuwe van Judith Visser is altijd leuk! En deze keer is het een ya-thriller. Maar goed, dat waren achteraf bekeken een aantal andere thrillers van haar ook.

De zestienjarige Milla woont in Nederland, haar beste vriendin Claire woont in Engeland. Sinds Milla in Nederland woont houden ze contact via internet, maar zien ze elkaar weinig. Het is eindelijk vakantie en Milla moet met haar ouders mee. Milla wil juist graag zonder haar ouders op vakantie, maar dat mag absoluut niet! Dan stellen ze voor dat Claire mee mag naar Spanje.

Milla is heel blij en ook de ouders van Claire vinden dat goed. De meiden vertrekken met de ouders van Milla richting Spanje. In Spanje is het saai, totdat ze jongens tegenkomen… Vooral de oudere Max trekt de aandacht van Claire. Milla ziet het niet zitten en houdt zich op afstand. Maar Claire geniet er met volle teugen van. Maar dan loopt het mis. Claire komt in paniek terug in de hotelkamer en vertelt tussen haar tranen door dat ze verkracht is. Het leuke vakantiegevoel slaat om in een regelrechte nachtmerrie. Een nachtmerrie die bij thuiskomst nog veel erger wordt… En dan zint Milla op wraak…

Tussen de hoofdstukken door lezen we ook een verhaallijn over een zwanger meisje die een abortus ondergaat. Het blijft lang onbekend wie dit meisje is.

Hasta la vista begint zoals zoveel ya-thrillers beginnen, twee vriendinnen die plotseling in een nachtmerrie terechtkomen. Maar Judith geeft haar eigen typische draai hieraan en het verhaal veranderd al snel in een spannende ya-thriller, inclusief gedetailleerde scènes! Scènes die een beetje schommelen op het randje, maar nog net kunnen. De situaties waarin Milla terecht komt zijn niet altijd even realistisch, maar goed, dat hoort ook wel bij een boek van Judith!

Grappig detail: Judith heeft voedingsleer gestudeerd en in het boek kwam ik nog een mooie wijsheid over gezond eten tegen. Ik quote even: “het motto is dat als je niets goed naar binnen brengt, je ook niets goeds naar buiten kunt brengen.” Daar kan ik me helemaal in vinden, maar ik pak nu na het schrijven van deze blog toch een stukje chocolade.


5 reacties

 • 8 juni, 2013 om 08:14
  claar zegt:

  Stoer, komt bij mij op, boek mag zich verheugen over flinke aandacht bij YA voor de vakantie, dank voor je recensie en het vermelden van “Scènes die een beetje schommelen op het randje, maar nog net kunnen”vanwege de doelgroep, lieve groet Claar

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 8 juni, 2013 om 09:04
  Anneke zegt:

  Dit lijkt me een leuk boek! Meestal heb ik het niet zo op thrillers, maar ik heb nog nooit een young adultthriller gelezen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 8 juni, 2013 om 12:11
  Joany de Vries zegt:

  Dit klinkt als een erg spannend boek. Ik heb sinds kort de smaak van thrillers wel te pakken dus deze ga ik aan mijn lijstje toevoegen 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 8 juni, 2013 om 13:19
  ladyNadine zegt:

  Dit boek wil ik ook heel erg graag lezen 🙂 Bedankt voor je recensie!

  Ikhartje(0) deze reactie

  ladyNadine Beantwoorden

 • 8 juni, 2013 om 18:18
  Annelies zegt:

  KLinkt heel spannend!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

Reageer op: Hasta la vista van Judith Visser

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten