Het Heksenhuis van Jacqueline Zirkzee

heksenhuis coverHeksenhuis van Jacqueline Zirkzee is een geschiedenisverhaal. Eerlijk gezegd wel een beetje zware kost voor de afgelopen warme dagen, maar het was het lezen waard.

Het is een verhaal wat zich afspeelt tijdens de heksenvervolgingen in de middeleeuwen. En boek speelt zich grotendeels af in Duitsland. Eva is de kleindochter van de vroedvrouw en haar moeder is overleden tijdens haar geboorte. Haar grootmoeder wordt in het verhaal beschuldigd als heks en naar Bamberg overgebracht. In Bamberg staat het Heksenhuis.

 In het Heksenhuis is een speciale gevangenis voor de mensen die beschuldigd waren van hekserij. In het Heksenhuis is ook de toren waar gefolterd wordt. De beul en de doktoren hadden zo hun eigen tactieken om iedereen te laten bekennen. Ook de mensen die eigenlijk niks te bekennen hadden konden ze na genoeg folteren wel een bekentenis afdwingen.

Eva neemt een andere naam aan en krijgt een baan in het Heksenhuis. Ze hoopt hiermee in contact te kunnen komen met haar oma. Dit lukt haar echter niet, maar ze stuit tijdens haar zoektocht wel op een brief van de burgermeester. De brief is naar zijn dochter gericht. Eva voelt zich in het Heksenhuis allesbehalve veilig en besluit de brief naar Vera te brengen, de dochter van de burgermeester. Samen met Vera en nog wat gezelschap besluit ze te vertrekken uit Bamberg. De reis leidt hun door Duitsland richting Nederland en is niet helemaal zonder gevaren.

Het is een mooi verhaal en zelfs bij vlagen heel spannend! Maar soms is het verhaal ook wat droog en lang van stof, dat is dan even doorbijten. Er komen veel namen voorbij en er worden veel feiten opgesomd. Die zijn wel cruciaal voor het verloop van het verhaal. Maar ik vond het daardoor in het begin wel moeilijk om binding te krijgen met het verhaal. Dat is uiteindelijk toch gelukt!

Eva is een sympathiek personage en ik wou wel graag weten hoe het met haar afliep. En ik ben blij dat ik niet leef in de middeleeuwen, het is een roerige tijd geweest. Maar wie weet hoe er over honderden jaar teruggekeken wordt op het leven van nu…

Ik vond het zelf een mooi kijkje in de geschiedenis en als je daar ook van houdt dan is Het Heksenhuis zeker een aanrader!

 


5 reacties

Reageer op: Het Heksenhuis van Jacqueline Zirkzee

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten