Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser

Het huis met de blauwe luiken coverIk kende Michelle Visser al van de historische roman ‘Opstand’. Maar ‘Het huis met de blauwe luiken is iets heel anders! Eigentijdser en luchtiger.

Loes (Anneloes) vertrekt naar Frankrijk als ze erachter komt dat haar succesvolle man vreemdgaat. In Frankrijk koopt ze in het kleine dorpje Pommiers in een opwelling een oud huis met blauwe luiken. Ze besluit het huis op te knappen om daarna een chambres d’hôtes te beginnen. Uiteraard is er eerst nog een grondige verbouwing, waarbij de Nederlandse klusjesman Sjoerd de reddende engel is.

Nergens gaat het de diepte in
In ‘Het huis met de blauwe luiken’ gaat Michelle Visser nergens de diepte in. Het verhaal blijft luchtig en kabbelend. Er wordt af en toe teruggeblikt op het verleden van Loes, maar dat zijn dan een paar regels en dan schakelt de auteur weer terug naar het heden.

De schrijfstijl is erg beschrijvend en “uitleggerig”, dat is een pluspunt voor de beeldvorming van de Franse omgeving, maar voor het verhaal zelf leest het eentonig. Alles wordt uitgelegd en omschreven en dit maakt het verhaal nogal kabbelend.

Chambres d’hôtes
Tegenwoordig houden sommige mensen bingokaarten bij als ze naar afleveringen van ‘Ik vertrek’ kijken en iets afvinken als het misgaat. In dit boek gaat vrijwel alles van een leien dakje. Het geld gaat niet op, de klusjesman regelt alles en krijgt later nog hulp van de Duitse Dieter. Over de ex man en de scheiding wordt verder weinig los gelaten. Een echte feelgood roman dus!

Loes is een vrouw die gewend was aan mooie spullen en aan optutten. Op het Franse platteland heeft ze andere prioriteiten. Dat Loes anders in haar leven staat wordt pas echt duidelijk als haar vriendinnen uit Wassenaar op bezoek komen. Maar ook die verandering blijft vlak en luchtig en wordt niet uitgediept.

En toch bleef ik lezen in deze roman, het is leuk om rond te kijken op het Franse platteland en ja, ik was ook wel nieuwsgierig of de chambres d’hôtes van de grond kwam of niet. Ergens las het ook wel ontspannend, maar het is ook weer niet zo dat ik meteen verder wil gaan in het vervolg ‘Een lucht vol Franse dromen’.


3 reacties

Reageer op: Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten