Het Luxor resort van Candy Brouwer

het luxor resort coverHet Luxor Resort. Er is momenteel nogal een hoop heisa over Egypte. En vakantie wordt zelfs afgeraden. Het Luxor resort speelt zich wel af in Egypte. En is geschreven door Candy Brouwer. Het is een erotische thriller, dus ja, heul veul seks…

Monica Barends gaat op vakantie naar Egypte. Het loopt allemaal niet zoals gepland, haar vriendin kan niet mee en haar vriend wil ook niet mee. Want hij vindt vliegen verspilling. Monica besluit alleen af te reizen naar Luxor. In Luxor wordt ze bij de douane tegengehouden, daarna mag ze toch verder.

In Luxor zelf komt ze terecht in een resort. Als ze door de stad struint, komt ze in een gevaarlijke situatie terecht, maar een man weet haar te redden. Jamal is deze mysterieuze en knappe man. Jamal is ook een geweldige minnaar in bed, maar Jamal lijkt een dubbele agenda te hebben.

Monica merkt op dat er vreemde dingen gaande zijn in het hotel. En waarom neemt een vermiste vrouw ineens contact met haar op? Een vermiste vrouw die ook alleen in Egypte was… Het lijkt of Monica niet veilig is in Luxor, maar ze probeert er boven te staan en vooral te genieten van Jamal.

Het Luxor resort begint spannend. Een vrouw die achtergelaten wordt in een graftombe. Dan wil je ook meteen verder lezen. Het is een smeuïg verhaal, een beetje te smeuïg. Maar goed, je wil daardoor ook wel weten hoe het afloopt. De passages met seks zijn volop aanwezig, maar halen soms ook de balans wat uit het verhaal. Het is natuurlijk ook een thriller en die heeft spanning nodig. De spanning word op sommige vlakken minder serieus als Jamal met een billenkoek aan komt zetten als Monica net in een gevaarlijke situatie heeft gezeten. Een situatie die bijna dodelijk had kunnen aflopen. Door dan met zo’n passage te komen, brengt de geloofwaardigheid ietwat uit balans. Dat was toch wel mijn kritiekpuntje tijdens het lezen.

Maar gelukkig zijn er ook veel goede dingen aan dit boek. De mooie filmische sfeeromschrijvingen in de tempels en graftombes in en rondom Luxor bijvoorbeeld. Ook heeft Candy Brouwer zich verdiept in het Oude Egypte en zitten er interessante feitjes verstopt tussen de regels. De spannende verhaallijn rondom de vermiste Jane en natuurlijk die bijzonder spannende proloog, plus een mooi afgewerkt einde. Alles bij elkaar is het boek een fijne leeservaring.


2 reacties

 • 29 oktober, 2013 om 21:45
  margot zegt:

  Ik vond de schrijfstijl van Candy erg leuk. Wel naar mijn smaak teveel erotiek, maar dat is persoonlijk. En, in de proloog zit ze alleen en gevangen, maar dat komt niet meer terug in het boek? Op het moment dat ze echt gevangen zit, is er een man bij haar. Ik ben het verder helemaal en 100% eens met je recensie!
  Ben benieuwd naar meer boeken van Candy, maar dan graag met iets minder seks, maar dat is dus mijn mening hoor. 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  margot Beantwoorden

 • 1 november, 2013 om 13:57
  Leesdame zegt:

  Volgens mij ging de proloog over die andere vrouw die vermist was.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Het Luxor resort van Candy Brouwer

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten