29 augustus 2013

Het Luxor resort van Candy Brouwer

het luxor resort cover

Het Luxor Resort. Er is momenteel nogal een hoop heisa over Egypte. En vakantie wordt zelfs afgeraden. Het Luxor resort speelt zich wel af in Egypte. En is geschreven door Candy Brouwer. Het is een erotische thriller, dus ja, heul veul seks…

Monica Barends gaat op vakantie naar Egypte. Het loopt allemaal niet zoals gepland, haar vriendin kan niet mee en haar vriend wil ook niet mee. Want hij vindt vliegen verspilling. Monica besluit alleen af te reizen naar Luxor. In Luxor wordt ze bij de douane tegengehouden, daarna mag ze toch verder.

In Luxor zelf komt ze terecht in een resort. Als ze door de stad struint, komt ze in een gevaarlijke situatie terecht, maar een man weet haar te redden. Jamal is deze mysterieuze en knappe man. Jamal is ook een geweldige minnaar in bed, maar Jamal lijkt een dubbele agenda te hebben.

Monica merkt op dat er vreemde dingen gaande zijn in het hotel. En waarom neemt een vermiste vrouw ineens contact met haar op? Een vermiste vrouw die ook alleen in Egypte was… Het lijkt of Monica niet veilig is in Luxor, maar ze probeert er boven te staan en vooral te genieten van Jamal.

Het Luxor resort begint spannend. Een vrouw die achtergelaten wordt in een graftombe. Dan wil je ook meteen verder lezen. Het is een smeuïg verhaal, een beetje te smeuïg. Maar goed, je wil daardoor ook wel weten hoe het afloopt. De passages met seks zijn volop aanwezig, maar halen soms ook de balans wat uit het verhaal. Het is natuurlijk ook een thriller en die heeft spanning nodig. De spanning word op sommige vlakken minder serieus als Jamal met een billenkoek aan komt zetten als Monica net in een gevaarlijke situatie heeft gezeten. Een situatie die bijna dodelijk had kunnen aflopen. Door dan met zo’n passage te komen, brengt de geloofwaardigheid ietwat uit balans. Dat was toch wel mijn kritiekpuntje tijdens het lezen.

Maar gelukkig zijn er ook veel goede dingen aan dit boek. De mooie filmische sfeeromschrijvingen in de tempels en graftombes in en rondom Luxor bijvoorbeeld. Ook heeft Candy Brouwer zich verdiept in het Oude Egypte en zitten er interessante feitjes verstopt tussen de regels. De spannende verhaallijn rondom de vermiste Jane en natuurlijk die bijzonder spannende proloog, plus een mooi afgewerkt einde. Alles bij elkaar is het boek een fijne leeservaring.

2 reacties

 • 29 oktober, 2013 om 21:45
  margot zegt:

  Ik vond de schrijfstijl van Candy erg leuk. Wel naar mijn smaak teveel erotiek, maar dat is persoonlijk. En, in de proloog zit ze alleen en gevangen, maar dat komt niet meer terug in het boek? Op het moment dat ze echt gevangen zit, is er een man bij haar. Ik ben het verder helemaal en 100% eens met je recensie!
  Ben benieuwd naar meer boeken van Candy, maar dan graag met iets minder seks, maar dat is dus mijn mening hoor. 😉


  margot
  Beantwoorden

 • 1 november, 2013 om 13:57
  Leesdame zegt:

  Volgens mij ging de proloog over die andere vrouw die vermist was.


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: