19 oktober 2022

Het Magnoliahof – Donna van Susan Muskee

Ik was zo nieuwsgierig naar deze boeken, dus kocht ik vorige week meteen alle delen van de serie ‘Het Magnoliahof’ van Susan Muskee!

Het Magnoliahof is een gezellig plein vol ondernemers rondom een magnoliaboom. In het eerste deel staat Donna en haar tearoom centraal. Donna is een alleenstaande moeder en dol op roddels! Ze kletst graag met Hans van de gemeente, maar ook met haar buurvrouwen Wende en Betty. Alles loopt lekker, totdat ze hoort dat er een nieuwe huurster komt in het lege pand aan de overkant en daar een tattooshop wordt geopend. Dat mag niet gebeuren!

De nieuwe huurster

Hoewel Donna op voorhand al een enorme hekel aan de nieuwe huurster heeft, heb ik dat als lezer helemaal niet. Ik ben juist erg nieuwsgierig naar Juna en haar plannen voor een eigen tattooshop aan het Magnoliahof. Juna is erg open en vriendelijk, maar Donna heeft haar mening al klaar en doet domme dingen om Juna dwars te zitten. Toch is Donna geen vervelend karakter, ze heeft haar eigen verhaal en daardoor snap je haar houding wat beter en wat ook helpt is dat Donna zelf ook worstelt met haar negatieve gevoelens.

Ik vind het ook erg leuk dat Susan Muskee durft te kiezen voor wat oudere personages in haar boeken. Ik kijk dan ook erg uit naar de delen waarin Wende en Betty centraal staan. Daarbij vind ik het ook verfrissend dat Donna een alleenstaande moeder is van een volwassen zoon. Haar zoon maakt in dit boek een documentaire over het Magnoliahof. Zijn documentaire blijkt later trouwens heel confronterend te zijn. Zo zie je maar weer, overal zijn ogen…

Vier delen, vier seizoenen

Het deel ‘Donna’ begint net na nieuwjaarsdag. Donna neemt zich dan ook voor om te stoppen met roken. De vrouwen hebben het onderling ook over een winterfair, die later dat jaar zou moeten plaatsvinden. Het tweede deel speelt zich af rond april en zo gaan we met deze serie het jaar rond.

Grappig detail vond ik het nieuwjaarscadeau van boekhandelaar Arie. Hij gaf een feelgoodboek cadeau en afgaand op de beschrijving was dat de ‘Romcomnibus’. Ik vind deze eastern eggs in de boeken van Susan Muskee erg leuk! Op naar ‘Juna’, het tweede deel!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: