26 november 2014

Het marktplaatsmeisje van Carlijn Vis

Ik zag laatst op tv Carlijn Vis zo leuk over haar boek ‘Het marktplaatsmeisje’ praten dat ik meteen dacht: dit boek moet ik lezen! En halverwege  het boek wist ik het al: dit boek komt in mijn jaarlijkse top 10 van favoriete boeken terecht!

Anna is officemanager op een groot kantoor. Ze is extreem geordend en ook heel erg slim. Ze houdt van schema’s. Zoals een schema voor de vaatwasser op kantoor. Anna houdt van systematisch te werk gaan en als ze voor een verhuizing van het kantoor de meubels moet verkopen, dan wordt dat ook een heel project.

Ze komt erachter dat ze via Marktplaats wel erg veel over mensen kan leren. Inzoomen op foto’s bijvoorbeeld zegt al veel over iemands interieur. En de lijst over wat iemand nog meer verkoopt kan vertellen of iemand een match zou kunnen zijn. Anna bedenkt zich dan ook dat het goed mogelijk zou zijn om een partner te kunnen vinden via Marktplaats. Want via Marktplaats kom je al snel bij mensen in huis. En zo zie je al meteen wat voor vlees je in de kuip hebt…

Anna is een heerlijk personage! Vanaf de eerste pagina klikte het al tussen haar en mij. Carlijn Vis heeft daarbij een sprankelende schrijfstijl en wist mij tot het laatst toe te boeien. Wat wil je nog meer? Het is een origineel verhaal… want hoe verzin je het? Daten via advertenties op Marktplaats! En Anna komt daarnaast ook nog eens in komische situaties terecht. Van die situaties waarvan je denkt: dat zou mij nou ook overkomen…

Anna werkt hard, maar doet de dingen graag op haar manier. Soms lijkt ze nogal eigenzinnig, maar zo raar lijken haar ideetjes niet te zijn. Haar bureau moet bijvoorbeeld richting de deur staan, zodat voorbijgangers op kantoor de achterkant van haar pc zien en niet zien wat ze op het scherm doet.

Anna is duidelijk ook een loner, dit komt door haar verleden. Op sommige momenten vond ik haar eenzaam. Omdat ze het zoeken naar een mogelijke partner zag als een soort project. Ook heeft Anna geen nauwe band met haar vader. Ze bezoekt hem, maar hij houdt haar aan een half uur bezoektijd. Er mag geen minuut overeen gaan.

Dankzij dit boek kreeg ik ook een leuk inkijkje op Marktplaats en hoeveel kopers en verkopers laten zien van zichzelf zonder dat ze het zelf door hebben. Misschien wel een eyeopener voor veel mensen. Want sta je er wel eens bij stil dat als je een foto schiet van een telefoon, je ook de rest van je huiskamer per ongeluk op de foto zet? En dat wildvreemde kopers vaak eerder in je huis komen, dan bijvoorbeeld de man of vrouw van je eerste date.

1 reactie

 • 26 november, 2014 om 08:45
  Anita Willems zegt:

  Mooie wervende recensie heb je geschreven! Zo te lezen komen er veel aspecten aan bod in het verhaal. Dit boek gaat op mijn to-lees-lijstje. (over lijstjes gesproken ;-))

  Groeten Anita
  (Anita’s Dagboek)


  Anita Willems
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: