Het marktplaatsmeisje van Carlijn Vis

het marktplaatsmeisje coverIk zag laatst op tv Carlijn Vis zo leuk over haar boek ‘Het marktplaatsmeisje’ praten dat ik meteen dacht: dit boek moet ik lezen! En halverwege  het boek wist ik het al: dit boek komt in mijn jaarlijkse top 10 van favoriete boeken terecht!

Anna is officemanager op een groot kantoor. Ze is extreem geordend en ook heel erg slim. Ze houdt van schema’s. Zoals een schema voor de vaatwasser op kantoor. Anna houdt van systematisch te werk gaan en als ze voor een verhuizing van het kantoor de meubels moet verkopen, dan wordt dat ook een heel project.

Ze komt erachter dat ze via Marktplaats wel erg veel over mensen kan leren. Inzoomen op foto’s bijvoorbeeld zegt al veel over iemands interieur. En de lijst over wat iemand nog meer verkoopt kan vertellen of iemand een match zou kunnen zijn. Anna bedenkt zich dan ook dat het goed mogelijk zou zijn om een partner te kunnen vinden via Marktplaats. Want via Marktplaats kom je al snel bij mensen in huis. En zo zie je al meteen wat voor vlees je in de kuip hebt…

Anna is een heerlijk personage! Vanaf de eerste pagina klikte het al tussen haar en mij. Carlijn Vis heeft daarbij een sprankelende schrijfstijl en wist mij tot het laatst toe te boeien. Wat wil je nog meer? Het is een origineel verhaal… want hoe verzin je het? Daten via advertenties op Marktplaats! En Anna komt daarnaast ook nog eens in komische situaties terecht. Van die situaties waarvan je denkt: dat zou mij nou ook overkomen…

Anna werkt hard, maar doet de dingen graag op haar manier. Soms lijkt ze nogal eigenzinnig, maar zo raar lijken haar ideetjes niet te zijn. Haar bureau moet bijvoorbeeld richting de deur staan, zodat voorbijgangers op kantoor de achterkant van haar pc zien en niet zien wat ze op het scherm doet.

Anna is duidelijk ook een loner, dit komt door haar verleden. Op sommige momenten vond ik haar eenzaam. Omdat ze het zoeken naar een mogelijke partner zag als een soort project. Ook heeft Anna geen nauwe band met haar vader. Ze bezoekt hem, maar hij houdt haar aan een half uur bezoektijd. Er mag geen minuut overeen gaan.

Dankzij dit boek kreeg ik ook een leuk inkijkje op Marktplaats en hoeveel kopers en verkopers laten zien van zichzelf zonder dat ze het zelf door hebben. Misschien wel een eyeopener voor veel mensen. Want sta je er wel eens bij stil dat als je een foto schiet van een telefoon, je ook de rest van je huiskamer per ongeluk op de foto zet? En dat wildvreemde kopers vaak eerder in je huis komen, dan bijvoorbeeld de man of vrouw van je eerste date.

 

 


1 reactie

 • 26 november, 2014 om 08:45
  Anita Willems zegt:

  Mooie wervende recensie heb je geschreven! Zo te lezen komen er veel aspecten aan bod in het verhaal. Dit boek gaat op mijn to-lees-lijstje. (over lijstjes gesproken ;-))

  Groeten Anita
  (Anita’s Dagboek)

  Ikhartje(1) deze reactie

  Anita Willems Beantwoorden

Reageer op: Het marktplaatsmeisje van Carlijn Vis

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten